Най-новото изследване на медицински специалисти от целия свят разкрива какво

...
Най-новото изследване на медицински специалисти от целия свят разкрива какво
Коментари Харесай

Учени откриха какво става с тялото по време на анестезия!

Най-новото проучване на медицински експерти от целия свят разкрива какво става с тялото на човек, до момента в който той се намира под наркоза. Резултатите са много изненадващи. Оказва се, че част от мозъка продължава да работи, без значение, че съзнанието е сякаш приспано.

Вече са известни случаи, в които пациенти са се съвземали по време на упойка. Но експертите са уверени, че в действителност мозъкът в никакъв случай не престава да действа и обработва това, което се случва към човек. 

" Състоянието, в което се привеждат пациентите по време на интервенция, доста наподобяват естествения сън. Оказва се, че даже, когато е под наркоза, човек може да сънува и да продължава да усеща това, което се случва към него, само че спомените потъват надълбоко в подсъзнанието ", разкрива професорът по логика на психиката Николо Пертучи.

Лекари от Финландия също вземат участие в опитите. Те сортират контролна група от 47 здрави доброволци, на които им ползват упойка. Тя била подавана по този начин, че да може пациентите да се разсънят при по-силен зов или звук.

По този метод експертите желали да открият равнището на човешкото схващане, до момента в който е под анестезия. " Някои отговори на доброволците демонстрираха, че мозъкът на човек не разграничава това, което му е било говорено по време на упойка, само че въпреки всичко има някаква памет. Например на някои от пациентите пускахме неприятни звуци и незабавно след събуждането си те можеха да ги разпознават. Може да се каже, че даже и в безсъзнание мозъкът на човек продължава да обработва информацията и да я складира в паметта ", твърди Хари Шейн, професор по фармакология и анестезиология./  Zdrave.to

  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР