Най-новият военен сателит на руската космическа индустрия Космос 2555“, който

...
Най-новият военен сателит на руската космическа индустрия Космос 2555“, който
Коментари Харесай

Най-новият военен сателит на Рогозин `умря` в Космоса, ще изгори в атмосферата |

Най-новият боен спътник на съветската галактическа промишленост „ Космос 2555 “, който беше изстрелян на 29 април от полигона в Плесецк благодарение на леката ракета „ Ангара-1.2 “, не е могъл да се задържи на орбита и ще изгори в земната атмосфера. Затова оповестиха по едно и също време съветският галактически блогър Анатолий Зак и американският астронавт Скот Кели.

За втория от основаването на „ Ангара-1.2 “ старт на ракетата в 22:56 по московско време заяви въодушевено ръководителят на „ Роскосмос “ Дмитрий Рогозин в канала си в Телеграм. Допълнителният мотив за горделивост беше фактът, че на тялото на ракетата, с изключение на емблемата на „ Роскосмос “ и герба на Русия, с цветовете на Георгиевската лента беше изрисувана и буквата Z. „ Изящна, лека, „ Ангара “ не ни подведе и сполучливо мина тестването. Поздравявам всички забъркани в сполучливия старт. “ – написа Рогозин.

Полетът беше за задачите на Министерството на защитата. Това беше вторият старт на сходна ракета, само че първият с боен спътник „ на гърба й “.
Общо над 30 наземни измервателни уреда и повече от 50 бойни екипажа от 15-та войска на авиокосмическите специфични сили участваха в обезпечаването на изстрелването на галактическия транспортен съд. Първото изстрелване на леката Ангара се състоя на 9 юли 2014 година - изстрелването беше осъществено и от космодрума Плесецк.

Ракетата има две степени и е в положение да изстреля до 3 тона потребен товар в ниска земна орбита. Сега беше вторият и пуск, а малко след старта Русия побърза да нанесе в главния азбучник на галактическите обекти на Руската федерация в околоземна орбита спътника „ Космос 2555 “.

„ Руската ракета с писмен знак " Z ", изписана в профил, разпростира несполучлив боен сателит. Изглежда, че буквата Z, който е знак на военни закононарушения и зверства, в този момент е и синоним на героичен неуспех. “ – написа астронавтът Скот Кели. 

Спътникът трябваше да бъде позициониран над Тихия океан. Според Анатолий Зак до 14 май 2022 година орбитата на Космос-2555 се стигнала до 227,7-километров перигей и 247,9-километров разцвет без никакви ясни опити да се издигне, което демонстрира, че спътникът в никакъв случай не е бил задействан.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР