Най-новият телефон Nokia на HMD Global, Nokia XR21, се основава

...
Най-новият телефон Nokia на HMD Global, Nokia XR21, се основава
Коментари Харесай

3310 щеше да се гордее с новата Nokia XR21, която е чудовищно здрава

Най-новият телефон Nokia на HMD Global, Nokia XR21, се основава на репутацията на марката за произвеждане на здрави устройства. Както гласи остарялата сентенция “Когато светът свърши, единствено две неща сигурно ще оцелеят – хлебарките и Nokia 3310 ”. Докато предходните модели на Nokia бяха известни със своята устойчивост, XR21 подвига равнището, като получава известния рейтинг IP68 за водо- и прахоустойчивост, само че не стопира до там.

Има и рейтинг MIL-STD-810H за издръжливост, само че това още веднъж не е изненада.

Това, което отличава XR21, е неговият рейтинг IP69K – извънредно отличие, което не може да се види при доста смарт телефони. И те нормално са от тези с по-странния външен тип. Този рейтинг значи способността на телефона да устоя на струи вода под високо налягане, прахуляк или пара от всевъзможен ъгъл. Това го прави съвършен избор за тези, които се нуждаят от издръжливо устройство, което може да се оправи с рискови условия.

HMD Global твърди, че Nokia XR21 може да издържи на водна бликам под налягане от 100 бара при температура до 80 градуса по Целзий и да продължи да действа без проблем. 

За подтекст, типичните домашни миялни машини под налягане работят при към 100 бара, което значи, че потребителите би трябвало да могат да почистват устройството си там, без да се тормозят, че ще го повредят. 

Спецификации на Nokia XR21

Освен с изключителната си устойчивост, Nokia XR21 има външен тип на характерен телефон с Android. Но впечатляващо здрав, като се отличава с алуминиево шаси и здрав заден панел, както и със стъкло Gorilla Glass Victus, защитаващо 6.49-инчовия екран. Nokia XR21 предлага на потребителите си успокоение с тригодишна гаранция и едногодишна гаранция за замяна на екрана (налична в определени региони) в нещастния случай, че дисплеят въпреки всичко се счупи.

Въпреки солидния си дизайн хардуерните спецификации на Nokia XR21 може да не са толкоз впечатляващи, колкото някои консуматори се надяват. 

Телефонът се зарежда от остаряващ процесор Qualcomm Snapdragon 695 и работи с операционна система Android 12, която не е най-актуалната налична. Въпреки че на телефона са обещани три актуализации на операционната система Android, разочароващо е, че една от тези актуализации ще бъде пропиляна за Android 13, която трябваше да бъде конфигурирана на устройството през цялото време.

Nokia XR21 има и някои забележителни характерности.

Включително 6.49-инчов екран със 120Hz периодичност на освежаване, което е добре пристигнало. Телефонът може да се похвали и с 64-мегапикселова съществена камера на гърба, съпроводена от 8-мегапикселова широкоъгълна камера. Макар че широкоъгълните камери нормално не са известни с това, че основават висококачествени фотоси, впечатляващата разграничителна дарба на главната камера въпреки всичко би трябвало да снима отлични изображения. В горната част на екрана потребителите ще открият 16MP селфи камера, а вътрешните съставни елементи на телефона включват 4800mAh батерия с опция за 33W бързо зареждане. Освен това телефонът включва 3.5-милиметров жак за слушалки и странично инсталиран датчик за пръстови отпечатъци върху корпуса си.

Дата на стартиране на пазара на Nokia XR21

Телефонът ще се предлага в два цвята – Midnight Black и Pine Green, и към този момент е разгласен за стартиране на пазара единствено в Обединеното кралство. Предстоят анонси за други пазари. Черният модел ще бъде наличен за закупуване от през днешния ден, 3 май, а зелената версия ще последва през юни. XR21 се предлага в единична настройка с 6 GB оперативна памет и 128 GB вътрешна памет. Очакваната цена в Европа е 499 евро.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР