Най-новият петзвезден бизнес хотел в София, управляван от световната верига

...
Най-новият петзвезден бизнес хотел в София, управляван от световната верига
Коментари Харесай

Първият хотел от веригата "Интерконтинентал" залага на български творци

Най-новият петзвезден бизнес хотел в София, ръководен от международната верига " Интерконтинентал ", залага в интериорите си на произведения от български създатели.

Прозрачна женска фигура на входа издухва глухарче, чиито " парашутчета " алегорично се разпръсват във фоайето, увисвайки във въздуха като осветителни тела. Инсталацията е дело на българската компания " Идея ". В коридорите и стаите висят пейзажи от остаряла София, а тук там в интериора се виждат български шевици.

Построената преди 50 година по дъгата на площад " Народно заседание " постройка в спомените на по-възрастните софиянци остава като " Гранд хотел София ", а в най-ново време се управляваше от веригата " Радисън ". От 2012 година хотелът е благосъстоятелност на Спас Русев посредством сдружението " Интерхотел Гранд хотел София ". През 2016 година той повери ръководството на InterContinental Hotels Group (IHG). Последва огромен ремонт и продължение на ново крило като в следствие броят на стаите се усили от 142 на 194 година

Договорът за ръководство е за 10 година с опция за удължение, разяснява пред публицисти генералният управител Анджело Зукала. По-голямата част от личния състав на " Радисън " е непокътната, само че поради разширението са наети и нови чиновници, а заплащането е междинното за пазара, сподели той в отговор на въпрос на " Дневник ".

Новото управление залага на прогнозите за нарастване на бизнес пътуванията към София и е решително, че градът може да поеме и други марки.

 След продължение на ново крило броят на стаите се усили от 142 на 194 година
© Цветелина Белутова, Капитал

След продължение на ново крило броят на стаите се усили от 142 на 194 година

В момента две конкурентни международни вериги построяват хотелите си в София. " Хаят " ще се настани на мястото на разрушеното кино " Сердика ", а " Мариот " - на Солни пазар в съседство със постройката на КНСБ.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР