Най-новият пълнокадров безогледален фотоапарат на Nikon прилича много на емблематичния

...
Най-новият пълнокадров безогледален фотоапарат на Nikon прилича много на емблематичния
Коментари Харесай

Представен е Nikon Zf – пълнокадров безогледален фотоапарат в ретро стил

Най-новият пълнокадров безогледален фотоапарат на Nikon наподобява доста на емблематичния кино фотоапарат FM2 на компанията, само че заимства усъвършенствани технологии от флагмани като Z9. Новият Nikon Zf е екипиран с 24,5-мегапикселов пълнокадров BSI CMOS датчик и същия мотор за обработка на изображения EXPEED 7 от гореспоменатия Z9, който разрешава непрестанно снимане със скорост до 14 фрагмента в секунда или 30 фрагмента в секунда в режим на високоскоростно снимане. Той поддържа 10-битов 4K видеозапис с до 60 фрагмента в секунда.

Повишената процесорна мощност и BSI датчикът също по този начин покачват успеваемостта на Zf при слаба светлина, което води до диапазон на ISO от 100 до 64 000.

299-точковата система за автоматизирано фокусиране на този фотоапарат обезпечава 3D следене и различаване на обекти, създадени благодарение на техники за надълбоко образование, което ѝ разрешава да се фиксира върху 9 разнообразни вида обекти, в това число хора, коли, самолети, птици, котки и кучета и това са единствено някои от тях. Фотоапаратът употребява системата за монтиране на обективи Nikon Z, за която към този момент съществува необятна гама от обективи.

Zf е оборудван и със система за стабилизиране на изображението с 5 оси в камерата за понижаване на вибрациите (VR), която е еквивалентна на нарастване на скоростта на пандиза с 8,0 стъпки. Това е и първият фотоапарат на Nikon със снимане с изместване на пикселите – функционалност, която тънко измества позицията на датчика за изображения сред фотосите и комбинира няколко фрагмента в едно 96-мегапикселово изображение за по-точно възпроизвеждане на цветовете и по-голям работен файл.

Най-новият фотоапарат на Nikon е направен от магнезиева сплав и има гланцово покритие на корпуса. Купувачите могат да избират всред 6 разнообразни цветови разновидността на релефните елементи от изкуствена кожа на фотоапарата, в това число наследник, кафяв, червен, оранжев, зелен или сив. Премиум цветовите разновидности обаче ще костват в допълнение 100 $ в съпоставяне със общоприетия черен модел. Nikon Zf е ориентиран най-вече към феновете на остарели фотоапарати, които не са подготвени да се откажат от потреблението на модерни технологии, позволяващи им да вършат по-добри фотоси.

Nikon Zf ще се появи на пазара в Съединени американски щати в средата на октомври на цена от 1 999,95 $ и към този момент може да се поръча авансово в уеб магазина на Nikon. Комплектът, включващ ретро-обектива Nikkor Z 40 mm f/2,0 SE ще коства 2 239,95 $, а комплектът с обектива Nikkor Z 24-70 mm f/4 S ще коства 2 599,95 $.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР