Най-новият филм на Мика Каурисмаки Една спокойна нощ“ ще бъде

...
Най-новият филм на Мика Каурисмаки Една спокойна нощ“ ще бъде
Коментари Харесай

Мика Каурисмаки и Ева Путро на 18 и 19 септември в програмата на София Филм Фест |

Най-новият филм на Мика Каурисмаки „ Една спокойна нощ “ ще бъде показан на 18 септември, от 20:30 часа в кино „ Люмиер “, където на популярния финландски режисьор ще бъде връчена Наградата на София на Столичната община.

Тази кино история е снимана през април 2020 година. „ Всичките ми други планове бяха сложени на пауза и взехме решение да създадем този филм. Той не е тъкмо за вируса, само че действието се развива във времето на тази странна пандемия “, споделя режисьорът; фотосите са в „ Корона бар “ - едно от заведенията, които държат двамата с брат му Аки в Хелзинки. Мика Каурисмаки разчита на актьорския състав от „ Тримата мъдреци “ и среща феновете с трима не изключително мъдри мъже, намерили леговище в паметен бар.

Премиерата на „ Една спокойна нощ “ бе в конкурсната стратегия на МФФ „ Черни нощи “ в Талин, а неговият създател ще го показа персонално пред българската аудитория!

На 19 септември, от 20:30 часа в кино „ Люмиер “ феновете ще имат шанса да се срещнат с още един специфичен фестивален посетител – актрисата и сценарист Ева Путро от креативния екип на вдъхновяващия филм „ Туве “, режисиран от Зайда Бергрот, отдаден на художничката и публицист Туве Янсон .

Краят на Втората международна война носи за нея креативно ентусиазъм. Стремежът към независимост на Туве е подложен на тестване – любовта ѝ към театралната режисьорка Вивика Бандлер е мощна и всепоглъщаща, само че възприятията би трябвало да бъдат взаимни. Въпреки че концентрира напъните си върху живописта, един непряк план – меланхолични и страшни приказки, които Туве споделя на децата в бомбоубежищата, заживява личен живот. Именно това е началото на фамозните и обичани в целия свят муминтроли…

Представянето на кино лентата е в партньорство и с българските издатели на творбите на Туве Янсон - „ Жанет 45 “.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР