Най-новият албум на Били Айлиш ще следва конкретни екосъобразни практики

...
Най-новият албум на Били Айлиш ще следва конкретни екосъобразни практики
Коментари Харесай

Били Айлиш обяви нов албум, който ще бъде еко

Най-новият албум на Били Айлиш ще следва съответни екосъобразни практики при издаването си за да се понижи въздействието от физическите му копия върху околната среда. Поп звездата разгласи третия си звукозаписен албум, озаглавен " Hit Me Hard And Soft ", като заяви, че той ще следва " проект за стабилно развиване ".

Албумът ще излезе на 17 май, като изпълнителката е решила да крие музикалните елементи към него в загадка. До излизането му Айлиш няма да пуска предварителни сингли, с които да го промотира, а желае почитателите да могат да го чуят " едновременно ".

" Hit Me Hard And Soft " цели да бъде екосъобразен, по тази причина ще се появи в стеснен физически вид. Всички действителни копия на албума ще бъдат направени от 100% рециклируеми материали.

Грамофонните плочи ще се пресоват върху екологични или рециклирани материали, а всички опаковки също ще бъдат направени от такива. Ще се употребяват и сурови мастила на растителна основа, лак на водна основа, а вместо термосвиваемо фолио, обложките ще бъдат 100% рециклирани.

“HIT ME HARD AND SOFT ” THE ALBUM — OUT MAY 17TH.
Pre-order and pre-save now:
— billie eilish (@billieeilish)
Този ход идва на фона на продължаващия растеж в продажбите на винили, като за интервала 2020-2022 година в Съединени американски щати е регистриран скок от близо 98%. Очаква се през тази година продажбите на грамофонни плочи да се усилят съвсем двойно по отношение на последните три години.

Винилите се създават от пластмаса, която оказва огромно влияние върху околната среда, и постоянно се опакова в материали, които не могат да се рециклират. Изследователи от университета в Кийл пресмятат, че виниловите плочи нормално съдържат към 135 г PVC материал с въглероден отпечатък от към 0,5 кг.

Айлиш, която от дълго време води акция в битка с климатичните промени, споделя пред сп. " Billboard ", че се е почувствала задължена да засегне казуса.

" Родителите ми постоянно са ме уведомили и да държали да съм наясно, че всеки избор, който вършим, и всяко деяние, което подхващаме, оказва въздействие някъде или върху някого - положително или неприятно. И това е останало в мен ", сподели многократната носителка на награди " Оскар " и " Грами ".

" Не мога просто да подцени това, което знам, да се занимавам с бизнеса и кариерата си и да не направя нещо. Просто не по този начин съм възпитана и не желая да пребивавам по този метод ", добавя тя.

Позицията на младата поп звезда идва, откакто тя насочи рецензии към свои сътрудници, че пускат грамофонни плочи на едни и същи албуми в разнообразни разновидности и цветове, с цел да усилят продажбите си. Айлиш намира тази процедура за " в действителност разочароваща ".

" Живеем в ден и ера, в който по някаква причина за някои реализатори е доста значимо да вършат най-различни винили и опаковки, което усилва продажбите и им носи повече пари ", споделя тя пред " Billboard ".

Въпреки това най-новият албум на носителката на " Грами " ще има повече от един винилов вид - общо осем на брой. Обложката и описът с песни обаче ще останат едни и същи във всяко издание, което би трябвало да понижи търсенето.

В съпоставяне с други промишлености, музикалната сфера е относително дребен състезател във връзка с вредите, които нанася върху околната среда. Въпреки това издаването на грамофонни плочи, а даже и на CD дискове, които се завръщат на мода през последните години, оказват въздействие върху околната среда и от ден на ден групи, лейбъли и реализатори стартират да обръщат внимание на този проблем.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР