Най-новите попълнения към колекцията от аниматроник модели на зала Динозаври

...
Най-новите попълнения към колекцията от аниматроник модели на зала Динозаври
Коментари Харесай

9 аниматроник модела и мултимедийни стени в обновената зала Динозаври

Най-новите попълнения към сбирката от аниматроник модели на зала " Динозаври " в Природонаучния музей в Пловдив са 7-метров тиранозавър Рекс, трицератопс, 4-метров птеродактил и стегозавър.

" Това е край на 5- годишен труд, вследствие на който в залата е пресъздаден реален пейзаж от интервала на ранна креда. Целта е посетителите, изключително децата, да бъдат потопени в една по-реална атмосфера ", съобщи шефът на музеягл. ас. доктор Огнян Тодоров.

Добре пристигнали в другите светове! “ е мотото на музея. В случая това е света на праисторическите животни. Залата разполага с 9 макета на 8 типа, катомоделите са най-познатите на децата. Аниматроник моделите се движат, мигат, дишат, ръмжат.

Подготвена инова витрина,която свързва залата с научната експозиция. Закупени са10 типа зъби на динозаври (фосили), включително на тиранозавър Рекс, доставен от Англия, 2 типа яйца, цялостен скелет на птерозавър от Индонезия.

Всички нови експонати имат документ за качество. Те са без аналог в България и на Балканите, акцентира шефът.

Зала " Динозаври " е един от най-посещаваните и обичани на децата модули в експозицията на музея. С мултимедийните стени и трите таблета се дава опция за основаване на вероятност - като визия в дълбочина. Така посетителите не се усещат притиснати от скалите, а залата се отваря като визия. Посетителите имат директен достъп до видео изображенията посредством киоск системата, посредством която с натискане на бутона, всеки може да извика тиранозавъра, който идва близко и издава мощен плач. Чрез киоск системата може да се прочете по-подробна информация за самите типове динозаври – по кое време са живели, величина, с какво са се хранили и други.

Всеки уикенд музеят посреща над 2 хиляди деца, напомни заместник-кметът Пламен Панов. Той разкри, че Природонаучният музей ще бъде първият „ зелен музей “, със лична фотоволтаична апаратура. След това, такива съоръжения ще бъдат внедрени и в другите музеи.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР