Най-новата война беше тук на Балканите – в Косово. Решихме

...
Най-новата война беше тук на Балканите – в Косово. Решихме
Коментари Харесай

Борисов с предложение срещу мигрантите: Затваряне на всички граници в ЕС, влизане само през КПП


Най-новата война беше тук на Балканите – в Косово. Решихме да дадем образец с сътрудниците от Македония и това, което не можахме да реализираме с десетилетия, с сътрудника Зоран Заев успяхме да реализираме - да подпишем контракта. Много се веселя, че тук в София Ципрас и Заев на среща на върха на Западните Балкани оповестиха, че ще подпишат. Това сподели Бойко Борисов на Пленарната среща на Конференцията на комисиите по европейски въпроси на парламентите на Европейски Съюз, съобщи БГНЕС.

Да митинги има, само че благодарение на Федерика Могерини, Матю Нимиц това стана триумф, продължи Борисов. Доволен съм че Хашим Тачи и Александър Вучич тук в София съумяха да си подадат ръка, добави той. Положихме много старания, има значителен прогрес и оптимизъм, съобщи Борисов.

Другата тематика, по която Европа се цепи и по която положихме големи старания, това е миграцията, сподели той. „ България се оправи без доста да приказваме, без доста да се оплакваме, ние си създадохме надеждна защита на българо-турската граница – с нужните заграждения, с спомагателни полиция, кораби и от година и половина България има нови обстановка. На картата ще видите, че нашата граница, която се охранява, е колкото гръцката. Затова предлагаме компромисен вид, който ще пазя на Европейския съвет – преди всичко предлагаме незабавна предварителна защита, а тя включва затваряне на всички граници в Европейски Съюз “, съобщи Борисов. „ Официално всеки който желае да влезе в Европейски Съюз би трябвало да влезе на контролно-пропусквателните пунктове /КПП/ – там да му се видят отпечатъците, да се прегледа, да се види. Това не е нещо по-различно от това, което се прави в Съединени американски щати, Канада и където и да е. От къде накъде Европа да е като един разграден двор. Това е груба неточност. Държавите да се разделят вътре в Европа. Държавите, които сме на първа линия, в случай че би трябвало да бъдат подпомагани, да се подкрепят, и всичко да отиде на контролно-пропусквателен пункт. Ако не са спазени условията, който откъдето е пристигнал да се върне там, от където идва, изясни Борисов. Затова първата дума се споделя предварителна защита – неотложно прекъсване на потока и от там съблюдаване на разпоредбите, сподели министър председателят. Според него сме подсигурили на 100% външната граница на Европейски Съюз.

Ако не бъдат хванати в границите на Европейски Съюз дисциплинирани и подкрепени могат да се трансфорат в източник на войни, счита Борисов. Ако в този момент не се помогне на Западните Балкани, след това ще е доста късно. А и огромните геостратегически играчи – и Русия, и Съединени американски щати, и Китай единствено това чакат. Затова в случай че Европа не вземе ограничения в този момент, след това ще е късно, акцентира той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР