Най-новата политическа партия на Италия иска държавата извън ЕС, ако

...
Най-новата политическа партия на Италия иска държавата извън ЕС, ако
Коментари Харесай

Най-новата партия на Италия иска да я изкара от ЕС - Италекзит

Най-новата политическа партия на Италия желае страната отвън Европейски Съюз , в случай че сенаторът Джанлуиджи Парагон получи своя късмет, Италия излиза от Европейския съюз и се освобождава от еврото .

Парагон, който бе част от придвижването " Пет звезди " разяснява пред Bloomberg в изявление в понеделник, че ще започва новата си партия в средата на юли - и че думата Italexit " Италекзит " може да попада на видно място в логото на новата група .

" Европейски Съюз и еврото бяха наложени... Те навредиха на действителната стопанска система, фамилиите и служащите и дребния и междинния бизнес ", изясни той.

" Еврото беше основано особено за Германия . Днес ние показваме политическо право на избор с избори, само че държавните управления би трябвало да се подчиняват на политики, спуснати им от Европейски Съюз. Нуждаем се от цялостен надзор . "

Стремежът на Парагон да сътвори нова партия отразява по-широка евроскептична смяна в италианската политика . Някои чиновници в Рим споделиха, че са обезпокоени, че обичайните антиевро сили получават поддръжка от невиждана вълна от яд след експлоадирането на ковид към Европейски Съюз и че това може да посее семената на разпад, воден от Италия .

След обърканите ранни дни на рецесията, Европейски Съюз се постара да предложи помощ на Италия , само че неналичието на взаимност ще бъде сложна за забравена от да мнозина , които бяха държани " на оградата " към блока.

За Парагон това значи, че в този момент е моментът за офанзива . Крайната цел за неговата към момента безименна партия ще бъде постигането на консенсус за евакуиране на Италия от Европейски Съюз, защото излизането единствено от единната валута наподобява невероятно. " Няма предписание, което да ни разреши да напуснем еврозоната, това е липса на народна власт ", сподели той. " Първо би трябвало да напуснем Европейски Съюз . "

Това не наподобява елементарно . Като цяло италианците към момента поддържат еврото. Проучване на Euromedia Research предходната седмица сподели, че 58,2% поддържат единната валута, като единствено 33,8% са срещу . Отделна анкета за SWG, оповестена при започване на този месец, сподели, че 39% от италианците имат доверие в Европейски Съюз , спрямо 27% през април.

Вглеждане в по-дългосрочен интервал може да предложи известна вяра за групата на Парагон. През последните две десетилетия евроскептицизмът се ускорява . След 2000 година делът на италианците с малко или никакво доверие в Европейски Съюз е повишен от 43% до 70% , съгласно изследване на Demos&Pi, оповестено в la Repubblica на 6 април. Все отново към две трети въпреки всичко биха дали своят вот за придържане към еврото и Европейски Съюз .

Известен като водещ на политическо токшоу, 48-годишният Парагон бе определен за първи път в Сената през 2018 година Той бе изпъден от " Пет звезди " през януари тази година, откакто се опълчи на държавното управление с избор на доверие на бюджета, " Не бях определен да държа италианците да бъдат затворени в бюджет, натрапен от Европа ", сподели той тогава.

Парагон вижда новата си група като част от евентуално европейско придвижване, в мрежа от съидейници в разнообразни страни от Европейски Съюз . Той сподели също, че желае среща с брекзит британеца Найджъл Фараж .

Новата партия възнамерява свои претенденти за идващите общи избори, които ще се проведат най-късно през 2023 година и на общинските избори за кметството на Рим през идната година, съобщи Парагона. Целта е в началото да набере повече гласове от някогашния министър председател Матео Ренци, чиято нова партия " Жива Италия " е с към 4%.

Групата на Парагон ще бъде единствената партия в Италия, която е фокусирана върху излизането от Европейски Съюз, което ще даде явен сигнал за една третата от гласоподавателите в страната , които се дефинират като евроскептици , съобщи Лоренцо Преляско, шеф на организацията за изследване и разбор YouTrend.

" Парагон го чака по-трудна задача от Фараж , тъй като има по-малко място за нова партия в Италия и тъй като Италия няма същата история на разлики по отношение на Европейски Съюз, както Англия . Дори италианците да имат по-малко доверие в Европейски Съюз спрямо предходните години, множеството хора към момента виждат, че рисковете могат да са по-големи от изгодите ", добавя Преляско.

Това би могло да значи, че партията ще играе нишова роля, а защото италианската политика се фрагментира с от ден на ден и повече дребни партии и дясноцентристкият блок е водещ в изследвания на публичното мнение, Парагон може да успее да се нарежда като състезател в идната борба за коалиция .

Докато Матео Салвини от антимигрантската Лига, най-голямата опозиционна мощ на Италия, заплаши да напусне Европейски Съюз, той не трансформира тази позиция в част от платформата на партията .

Парагон няма времева рамка за задачите си - " това не е кашон с мляко, няма период на годнос т " - само че той споделя, че задачата му би била да сложи Италия на равна основа с предходните си сътрудници от Европейски Съюз. Той също няма ясна политика за търговски връзки с блока, като споделя единствено, че разпоредбите на Световната комерсиална организация биха били вид. След като излезе от Европейски Съюз, Италия би могла да огледа повече към Съединени американски щати за търговски благоприятни условия , сподели той.

Според Парагон, Италия няма да има нова валута, в случай че се изтегли еврото, вместо това ще се върне към остарялата си лира .

" Въпросът не е в това по какъв начин се назовава валутата, а в това, кой я има ", изясни той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР