Най-ниските температури през януари ще бъдат между минус 13° и

...
Най-ниските температури през януари ще бъдат между минус 13° и
Коментари Харесай

От минус 13 до 18° през януари - ще има ли сняг?

Най-ниските температури през януари ще бъдат сред минус 13° и минус 8°, а най-високите - сред 13° и 18°, заяви Националният институт по метеорология и хидрология.
През януари динамичността на атмосферните процеси над Балканския полуостров ще е нараснала. Месецът ще стартира с топло и изсъхнало време. Облачността, междинна и висока, ще се усилва и вплътнява. На места в равнините ще е мъгливо. Около 3-и се покачва вероятността за превалявания от дъжд, в планините от сняг.
През втората половина от първото десетдневие има нараснала възможност за прекосяване на средиземноморски циклон и основаването на валежна конюнктура. На места преваляванията ще бъдат обилни.
Температурите ще се намалят и в Северна и Западна България дъждът ще премине в сняг. През множеството дни от второто десетдневие времето ще е динамично с чести превалявания: В Северна и Западна България най-вече от сняг, а в Горнотракийската равнина и по Черноморието от дъжд, в обособени дни преминаващ в сняг. Температурите ще бъдат близки, тук-там и по-ниски от нормалните.
През третото десетдневие температурите ще бъдат близки до нормалните. По-голяма възможност за ситуации с превалявания има първоначално и средата на интервала.
Месечната сума на преваляванията ще бъде към и над нормата, която е сред 30 и 70 л/кв.м.
БНТ
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР