Най-неудачното решение от началото на епидемията в България е лечението

...
Най-неудачното решение от началото на епидемията в България е лечението
Коментари Харесай

Най-неудачното решение: Лечението на болни от COVID-19 във всички болници

Най-неудачното решение от началото на епидемията в България е лекуването на заболели от COVID-19 във всички лечебни заведения, без да са обезпечени " чисти лечебни заведения ". Това сподели проф. Христо Хинков, шеф на Националния център по публично здраве и разбори, цитирайки данни от разбор, който беше предоставен от министъра на опазването на здравето.

Анализирани са дейностите, свързани със здравното обслужване в интервала от 1 март 2020 година до 31 май 2021 година, в подтекста на епидемията. По думите на проф.Хинков рецесията е била ръководена по-скоро политически, по-малко с медицински метод и причини. Политическите решения са били свързани с корпоративни ползи - затваряне на учебни заведения, само че не и на игрални зали, даде образец той.

В оценения интервал България е била на едно от челните места в Европейски Съюз и в света по смъртни случаи. Една от аргументите за високата смъртност е, че страната ни влезе в епидемията с доста болно население, изключително от хронични болести - най към този момент сърдечно-съдови, уточни проф.Хинков. Втората причина е нереформираната и неоптимизирана система на опазването на здравето, третата - ръководството, което нямаше ясна конструкция и визия, добави проф.Хинков, представен от Българска телеграфна агенция.

Препоръката му е да се укрепи болничната помощ, изясненост за това какъв брой инфекциозни отделения са нужни в страната, обезпечаване на кислородни системи.

Анализът демонстрира, че едвам в края на предходната година са били обезпечени спомагателни 150 млн.лв. за лечебните заведения.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР