Най-нетърпеливите туристи“ за сезон 2024 се оказаха… чакалите. Хищниците, твърдят

...
Най-нетърпеливите туристи“ за сезон 2024 се оказаха… чакалите. Хищниците, твърдят
Коментари Харесай

Сезон 2024: Чакалите най-нетърпеливи, вече настъпват към Слънчев бряг

Най-нетърпеливите „ туристи “ за сезон 2024 се оказаха… чакалите. Хищниците, настояват очевидци, към този момент кръстосват пътя Бургас-Слънчев бряг. А ловците в района предизвестяват за същинско настъпление на четирикраките разбойници в урбанизираните територии.

Чакалите завладяват нови ареали в Горно Езерово, Долно Езерово, Рудник, че даже жилищните комплекси „ Меден рудник “, а от Атанасовското езеро и се спускали в другояче влиятелния „ Лазур “. Оттам пък се спускали по пътя към курорта.

„ Проблемът с хищниците е доста огромен. Чакалът все по – инвазивно навлиза в жилищните квартали. Може да се чуе и види всяка вечер. И евентуално тази наклонност ще продължи, защото влажните зони към Бургас и сушавите последни години обезпечават извънредно богата хранителна база за чакала. Сушата въздейства удобно върху популациите на полевката. Полската мишка, знаете, е и съществена храна за хищника. Вследствие на богата хранителна база и положителни хабитати, чакалът се развъжда в доста огромни количества “, предизвести той.

Тази година ловците в района са надхвърлили тук-там до 200 % проекта за прилагане на хищниците, който досега бе 1500 на година. И са поискали от Регионална дирекция по горите в Бургас той да бъде повишен. Само до в този момент отстреляните чакали в района са 2000.

Чуйте какво сподели Невен Каравасилев, началник на Ловно-рибарско сдружение " Лебед " - Бургас в звуковия файл:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР