Най-натоварените кабинети през празничните дни в Спешното отделение на Пирогов

...
Най-натоварените кабинети през празничните дни в Спешното отделение на Пирогов
Коментари Харесай

1850 пациенти на преглед в Пирогов за 2 дни


Най-натоварените кабинети през празничните дни в Спешното поделение на „ Пирогов ” са по вътрешни заболявания, Педиатрия, Травматология и Хирургия. Това заяви изпълнителният шеф на болница проф. Асен Балтов. Той дефинира дежурствата по празниците като спокойни. Дежурните екипи са прегледали 1850 пациенти за 2 дни.

От тях за лекуване останаха 170 възрастни и 50 деца. Близо 1/3 от приетите в болница са деца, най-вече във възрастта 3-18 година, оповестиха от „ Пирогов ”. Най-много настанени има в Клиниката по детска хирургия и Отделението по педиатрия. Заради него децата минали през болничното заведение са се нараснали с 12 000 за годината.

„ Бяха осъществени общо 60 оперативни интервенции – 15 при млади и 45 при възрастни пациенти ”, посочи проф. Асен Балтов.

Екипите регистрират много пациенти освен от София, само че и от цяла България, които са потърсили помощ в „ Пирогов ” с много тежки контузии. Няма случаи на деца използвали алкохол. 60г. мъж пък е постъпил, защото е потърпевш от пиратка. „ Апелирам към всички да внимават при използването на пиратки и пиротехнически средства за Нова година ”, прикани проф. Балтов.

Той дефинира 2019 година като доста добра за „ Пирогов ”. „ Изпращаме една доста добра година за „ Пирогов ”. Очакваме безусловно в първите дни след празниците да стартираме поправки с помощта на Фонд за енергийна успеваемост на ЧЕЗ. Ще бъдат актуализирани 5 здания с 13 млн.лв. Надявам се, че през идната година ще може да се похвалим с възобновяване на Пирогов. ”, акцентира изпълнителният шеф на болничното заведение проф. Асен Балтов. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР