Най-накрая световната научна общност даде ясен отговор на два изгарящи

...
Най-накрая световната научна общност даде ясен отговор на два изгарящи
Коментари Харесай

Учени: Десетдневната брада е най-привлекателна

Най-накрая международната научна общественост даде явен отговор на два изгарящи въпроса, задавани от милиони мъже по света – какъв брой привлекателна е наболата брада за дамите и какъв е оптималният брой дни „ небръснене ” за постигането на оптимален резултат?

Според настоящо изследване, оповестено в майския брой на Evolution and Human Behavior актуалните дами явно си падат по наболата брада, само че с тъкмо избран размер, написа списание Science. Изводът на откривателите е, че най-харесваната от дамите величина на брадата се получава след към 10 дни самоограничение от бръснене. За да стигнат до този извод учените са провели серия от опити. Десетима мъже са били фотографирани при разнообразни стадии на брадясване – от „ безпрепятствено обръснат ”, през набола петдневна брада, гъста десетдневна козина, чак до изцяло завършена брада. Въпросните фотоси са били показани на инцидентен принцип на 351 дами и контролна група от 177 хетеросексуални мъже. При това доброволците е трябвало да оценят всяка от фотосите за степента на прелест, здраве, неустрашимост и наставнически качества на показаното лице.

Резултатите сочат, че безпрепятствено обръснатото и изцяло брадясалото мъжко лице получават идентични „ точки ” за прелест и здрав тип. Интересна специфичност, регистрирана при опитите е, че порасналата брада може да придаде на мъжа визията на евентуално добър татко. Това обаче се компенсира от обстоятелството, че порасналата брада се асоциира и с облика на нападателен мачо, споделят учените. Според дамите, взели участие в проучването най-лошият вид е няколкодневната преди малко набола брадица. В същото време най-привлекателната за дамите настройка е десетдневната брада, демонстрират резултатите от опитите. Този размер на брадата явно обезпечава чувството за точната композиция сред зрялост и неустрашимост, споделят създателите на изследването.

Независими наблюдаващи предизвестяват мъжката публика, че в цитираното проучване няма данни за привлекателността на комбинацията сред набола брада и занемарен външен тип.
 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР