Най-накрая Русия е на път да отбележи своя победа в

...
Най-накрая Русия е на път да отбележи своя победа в
Коментари Харесай

Утре излита първият филмов екип в космоса

Най-накрая Русия е на път да означи своя победа в конкуренцията за изпращане на туристи в космоса. Утре от космодрума Байконур ще излети галактическият транспортен съд " Союз МС-19 " дружно с първия професионален кино екип, който ще посети околоземна орбита. Актрисата и режисьорът ще бъдат съпроводени от професионалния космонавт Антон Шкаплеров, за който това ще бъде четвъртият полет в космоса. Стартът е плануван за 11:55 ч. българско време на 5. октомври, вторник. " Союз МС-19 " ще направи бърз полет до МКС (Международната галактическа станция) в границите на две обиколки на Земята. По проект скачването е планувано за 15:12 ч. българско време.

Пересилд и Шипенко ще прекарат 12 дни на галактическата станция, като през това време ще вършат фотоси за предстоящ филм, озаглавен ( " Предизвикателство " ). По време на експедицията ще бъдат снимани 35-40 минути кино материал, като оператор ще бъде Шипенко. В кадър, с изключение на Пересилд, ще се появят и космонавтите Олег Новицки, Пьотр Дубров и Антон Шкаплеров. Филмовата драма ще излезе по екраните през 2022 година като сюжетът включва незабавен медицински случай в космоса. По време на полет на МКС космонавтът Иванов губи схващане. Лекарите стигат да извода, че с цел да може да се върне на Земята би трябвало да му бъде направена кардиологична интервенция в изискванията на безтегловност. За избавителната задача в космоса незабавно се приготвя кардиохирургът Женя (в ролята - Пересилд).

Родената през 1984 година Юлия Пересилд е известна съветска кино и театрална актриса с над 40 функции в киното. Клим Шипенко е роден през 1983 година и е прочут съветски режисьор, сценарист, продуцент и артист. Има зад тила си 15 кино лентата, измежду които най-касовият кинофилм в Русия “Холоп ” (2019 г.) и галактическата драма (2018 г.)

Заснемането на “Вызов ” е взаимен план на съветската галактическа организация “Роскосмос ”, “Първи канал ” на ОРТ и съветската частна продуцентска компания Yellow, Black and White. Филмовото дуо ще се завърне на Земята на 17 октомври на борда на " Союз МС-18 ", дружно с Олег Новицки. Стартът и скачването с МКС ще бъдат излъчени по, като директното лъчение на двете събития ще стартира надлежно в 11:15 и 14:30 ч.

Още за настоящите развития в галактическия туризъм можете да прочетете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР