Най-накрая получихме резултат от френските усилия и общото мнение е,

...
Най-накрая получихме резултат от френските усилия и общото мнение е,
Коментари Харесай

Христо Иванов: Национално предателство ще е да изхвърлим предложението за Северна Македония в коша

Най-накрая получихме резултат от френските старания и общото мнение е, че това е извънредно положително за България предложение, което сме на път да изхвърлим в коша поради това, че сме в някакъв вътрешнополитически скандал и че тази тематика беше експлоатирана по най-безотговорен метод.

Това съобщи съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов по тематиката за българското несъгласие върху Северна Македония за започване на договаряния за участие в Европейския съюз.

“Освен държавната рецесия и рецесията в болшинството, България се оказа изправена пред едно доста значимо решение за Северна Македония. Което е значимо освен за Северна Македония, само че е доста значимо за нас. И ние сме на път да го провалим, което ще бъде извънредно тъпо ”, разяснява той пред Нова телевизия.

“Искам да кажа, че хората, които проведоха тази акция, че когато България в този момент не успее да прегледа това предложение, а то е едно доста положително предложение, и последващо такова не знаем по кое време ще има, тъй като Франция повече няма да е ръководител на Европейски Съюз, това ще бъде национално изменничество ”, добави той.

Христо Иванов напомни, че е предупреждавал от трибуната на Народното събрание, че Слави Трифонов се пробва да експлоатира тематиката Северна Македония, с цел да си обезпечи оправдание за вътрешно политически дейности и назова държанието му “най-меко казано безконтролен ”.

“Слави Трифонов се чуди какво да откри, с цел да потвърди тезата си. Абсолютно неплатежоспособен следващ мотив, тъй като се пробва да трансформира един извънредно значим въпрос в тежък предмет, с който да замери Кирил Петков. Абсолютна национална безнаказаност ”, сподели той.

“Когато споделям, че това предложение е положително, е тъй като самата Генчовска на чуването на в Народното събрание го сподели. Тя сподели, че това, което България е постигнала, е пробив и е добре за нашите национални ползи ”, добави той.

Според него препоръчаният от френското председателство документ дружно с двустранния протокол взема решение всички въпроси, които България е поставяла по един реалистично най-благоприятен метод. Затова той изрази удивление от позицията на президента Румен Радев.

“Просто нямам доверие на очите си какво прави президентът Радев. Той не помни какво написа в първия параграф от заключенията от последния КСНС при него, че България желае Северна Македония и Албания да стартират договаряния. Българските условия в тези два документа – френското предложение и двустранния протокол, ги адресира в една извънредно висока степен ”, добави той.

Христо Иванов още веднъж повтори, че ГЕРБ и Движение за права и свободи би трябвало да останат в “чистилището ” отвън властта до осъществяването на правосъдната промяна. Но също по този начин съобщи, че би трябвало да се води диалог по основни за страната тематики, като участието в еврозоната, превъоръжаването на армията и други

“Да ме чуе господин Борисов, няма да се мине без правосъдна промяна и промяната на Иван Гешев. Това би трябвало да стане допустимо, тъй като другояче няма да отворим нова страница. Въпросът е подготвени ли са ГЕРБ да схванат, че би трябвало да се откри формат, че би трябвало дадат поддръжка за тези основни цели, само че да останат в чистилището ”, сподели той.

“ГЕРБ и Движение за права и свободи изгубиха 12 месеца да си отговорят на въпроса за какво има такава непоносимост към тях, да се изчистят и да покажат, че имат уравновесена оценка за предходното ръководство. Затова те би трябвало да останат още време в чистилището ”, сподели той.

Според него диалогът по значимите тематики, които изискват по-широко болшинство, би трябвало да се организира в границите на този парламент и с мандата на “Продължаваме смяната ”. “Този диалог би трябвало да стартира в този момент. Ако не отворим нова политическа страница, ние се обричаме на доста тежка орис ”, сподели Иванов.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР