Най-мощният сериен офроудър в света Mercedes AMG G 65 слиза

...
Най-мощният сериен офроудър в света Mercedes AMG G 65 слиза
Коментари Харесай

Последната G-класа AMG 65 струва над 310 000 евро

Най-мощният сериен офроудър в света Mercedes AMG G 65 слиза от поточната линия, само че последните създадени екземпляри ще бъдат в действителност доста специфични. Това е извънредната серия Final Edition, която се състои от 65 автомобила със стартова цена от 310 000 евро нагоре.



Всеки модел е оборудван с 21-инчови алумуниеви джанти с пет двойни спици с бронзово покритие и спирачни апарати от сребърна сплав. Сребърни и бронзови акценти като лайстни и панели под броните притеглят погледа извън и контрастират ефектно с черния лак на каросерията. Черна е и решетката с матово бронзов силует. Шикозната пътническа кабина също е обзаведена в черен цвят. Климатизираните седалки са тапицирани с най-високачествена перфорирана кожа напа, съшита с двойни кафяви шевове, които пасват на карбоновите украшения с бронзови влакна по арматурното табло и централната подпора. С перфорирана напа е облечен и спортният волан, а върху подглавниците е сложена щампата на AMG.



Елегантно опакованият „ куб “ на Mercedes се задвижва от чудовищно мощен шестлитров мотор V12 с потенциал 630 конски сили и оптимален въртящ миг 1000 Nm. Моторът е обвързван със 7-степенна автоматизирана трансмисия, която предава тягата на четирите колела. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава единствено 5,3 секунди, оптималната скорост е лимитирана по електронен път до 230 км/ч. Бъдещите притежатели на тази изключителна машина би трябвало постоянно да стопират на бензиностанцията, защото по данни на производителя междинната консумация на гориво възлиза на 17 л. Икономичността не е присъща на G-класата, чиито мощни качества личат в рисков офроуд. Заради неповторимия си външен тип и своята проходимост този автомобил е шлагер от лансирането си през 1979 г.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР