Най-младият кмет на Еквадори неин помощник бяхазастрелянив неделя, съобщи полицията

...
Най-младият кмет на Еквадори неин помощник бяхазастрелянив неделя, съобщи полицията
Коментари Харесай

Красавица падна жертва на насилието в Еквадор: Разстреляха най-младия кмет в страната

Най-младият кмет на Еквадор и неин асистент бяха убити в неделя, заяви полицията в южноамериканската страна.

27-годишната Бриджит Гарсия, кмет на Сан Висенте и нейният шеф по връзките Джайро Лур са открити мъртви в провинция Манаби, съобщи Дарикнюз.бг.


Полицията добави, че и двамата са били с огнестрелни рани. Според събраните данни стрелбата е пристигнала от кола, която е била взета чартърен.

Бриджит Гарсия, която е член на лявата партия Гражданско революционно придвижване на някогашния президент Рафаел Кореа, е последната политическа фигура, убита в Еквадор.


Кандидатът за президент Фернандо Вилависенсио беше погубен през предишния август единствено две седмици преди изборите. Той беше изострен критик на корупцията и проведената престъпност в страната.

През юли 2023 година кметът на Манта Агустин Интриаго беше погубен, до момента в който обикаляше строителна площадка.

Поредното политическо ликвидиране бе осъществено на фона на засилващото се принуждение в тогавашната мирна южноамериканска страна, трансформирала се в център за световен експорт на кокаин от прилежащи Колумбия и Перу.

В началото на годината държавното управление разгласи война на могъщите наркогрупировки , които на собствен ред заплашиха да екзекутират цивилни и чиновници на силите за сигурност и направиха вълна от офанзиви, оставили към 20 жертви.

През януари въоръжени мъже с качулки нахлуха в телевизионно студио , стреляха и принудиха ужасения личен състав да падне на земята в случай, излъчен онлайн за към 30 минути, до момента в който полицията дойде на снимачната площадка. Арестувани бяха 1 3 нападатели, доста от които младежи .

Седмица по-късно беше разстрелян прокурорът , който разследваше трагичното въоръжено нахлуване.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР