Най-малко шестима души са загинали и повече от шестима са

...
Най-малко шестима души са загинали и повече от шестима са
Коментари Харесай

Над 800 души са евакуирани с хеликоптери в Гърция

Най-малко шестима души са починали и повече от шестима са в неопределеност, откакто бурята " Даниел " опустоши Централна Гърция, предизвиквайки големи наводнения и свлачища, разрушавайки пътища и мостове и отнасяйки десетки коли. Армията се включи в помощта на най-засегнатите. Стотици са евакуирани.

Властите разказват бедствието в Централна Гърция като " библейска злополука ". Най-тежко потърпевшият град е Кардица, където къщите са под вода до покривите им.

" Абсолютният приоритет на държавния механизъм сега е избавяне и евакуация на хората от засегнатите региони. Страната ни трети ден е изправена пред феномен, друг от всеки различен, който сме виждали до момента ", съобщи представителят на държавното управление Павлос Маринакис.

Премиерът Кириакос Мицотакис е в Тесалия от сутринта, където с хеликоптер е прелетял над засегнатите региони.

Десетки хора останаха безусловно в капан в наводнените си жилища, криейки се по най-горните етажи на къщите си. 820 души са били евакуирани с хеликоптери, 750 от които в региона на Тесалия. Властите раздават порции храна и вода в най-засегнатите от бедствието региони.

Генералното ни консулство в Солун се е свързало с бедстващите българи в гръцкото село Милина, за които към този момент оповестиха в Новините ON AIR. Десетки наши сънародници са блокирани в курортните села към Волос без ток, интернет връзки и лимитирани хранителни запаси към този момент пети ден.

" Засега като цяло сме спокойни, само че ситуацията не е по никакъв начин цветущо ", показа Катерина Шуманова.

Хората прибавят, че дипломатическите ни служби в този случай са с лимитирани благоприятни условия. Те са в очакване локалните управляващи да възстановят разрушените пътища, с цел да могат да си тръгнат.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР