Най-малко шестима души са загинали, а около десет други са

...
Най-малко шестима души са загинали, а около десет други са
Коментари Харесай

Руски ракети летят в Лвов, има жертви

Най-малко шестима души са починали, а към 10 други са ранени след съветски ракетен обстрел по западния украински град Лвов. Продължават и съветските удари по обитаеми места в Източна Украйна. А съгласно генералния щаб на украинската войска, Русия съвсем е приключила подготовката си за нова атака в източната част на страната.
Драстична смяна настъпи тази заран за жителите на Лвов. Западният украински град оставаше релативно безвредно място, най-малко до през днешния ден, когато пет съветски ракети удариха цех за военна техника, само че и гражданската инфраструктура. През последните дни Русия възобнови обстрела по редица украински градове, в това число столицата Киев.
„ Руските войски приготвят офанзивна интервенция в източната част на страната ни, която ще стартира напълно скоро. Те желаят безусловно да унищожат Донбас”, съобщи украинският президент Володимир Зеленски.
Останалите в южния пристанищен град Мариупол украински военни не престават съпротивата и отхвърлиха настояването на руснаците да се предадат. Москва твърди, че управлява по-голямата част от града, като украинската защитата е лимитирана до обширна индустриална зона към стоманодобивния цех „ Азовстал”.
Финансовата непоклатимост на Украйна и възобновяване на страната след войната са били разисквани по време на диалог сред украинския президент Володимир Зеленски и ръководещия шеф на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева. Украинският министър председател Денис Шмигал съобщи, че ще взе участие в срещите на срещи на Международния валутен фонд и Световната банка във Вашингтон тази седмица и ще изиска по-голяма финансова поддръжка за Украйна.
„ Финансовият ни екип ще работи идната седмица във Вашингтон с всички експерти и мениджъри на Световната банка, на МВФ, на Министерството на финансите на Съединените щати и ще обсъждаме финансовата поддръжка на страната ни. През всеки един месец от войната имаме бюджетен недостиг от към 5 милиарда долара”, уточни министър председателят на Украйна Денис Шмигал.
На този декор, католиците в Украйна означиха тъжно Възкресение Христово, а православните – необикновена Цветница в изискванията на война.
„ Децата ми се опасяваха да не дойда тук. Аз обаче не им споделих и пристигнах. Помолиха ме да не го върша, тъй като кметът Кличко прикани хората да не се движат из Киев. Дойдох по дребните улички”, Наталия Кузменко, гражданин на Киев.
„ Не чакам нищо положително от Русия. Те ще продължат да ни бомбардират, до момента в който не ги победим. Те не са от хората, с които можете да преговаряте за нещо”, Микола, гражданин на Киев.
В Украйна има към 30 милиона православни вярващи, разграничени сред Украинската православна черква на Московската патриаршия и две други православни църкви, едната от които е самостоятелна Украинска православна черква.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР