Най-малко седем души загинаха, след като вагон на пътнически влак

...
Най-малко седем души загинаха, след като вагон на пътнически влак
Коментари Харесай

Пожар в пътнически влак в Пакистан, поне седем души са загинали

Най-малко седем души починаха, откакто вагон на пътнически трен се възпламени през нощта в Южен Пакистан, оповестиха чиновници, представени от Асошиейтед прес. Влакът е пътувал от Карачи за Лахор, прецизира Българска телеграфна агенция.

Мохсин Сиал, чиновник на железниците, съобщи, че пожарът във влака се е разразил в региона Хайрпур на към 500 км северно от Карачи, столицата на провинция Синд. Той сподели, че шестима души са починали при пожара - четири от които деца, а една жена е скочила от прозореца на движещия се трен и е умряла на място. Пожарът е развалил съществено и няколко други вагона във влака, а повода за експлоадирането му остава неразбираема.

Хората в Пакистан с лимитирани финансови благоприятни условия постоянно взимат със себе си дребни газови котлони във влака, с цел да си подготвят храна макар разпоредбите, които не разрешават тази процедура.

Правилата за сигурност постоянно се подценяват в претъпканите влакове. Влаковите катастрофи в Пакистан постоянно са резултат от неприятната железопътна инфраструктура и небрежността на чиновниците.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР