Най-малко седем души са загинали, а десетки са ранени, след

...
Най-малко седем души са загинали, а десетки са ранени, след
Коментари Харесай

Бурята Киърън взе нови жертви в Европа, сред които и 5-годишно дете

Най-малко седем души са починали, а десетки са ранени, откакто с проливни дъждове и ветрове със скорост до 200 км/ч.

В някои страни учебните заведения бяха принудени да затворят порти, а самолетните компании и влаковете прекъснаха работа, оповестява английският вестник " Гардиън ".

Френските управляващи оповестиха, че водач на камион е бил погубен от падащо дърво в департамента Айн в Северна Франция, а над 1,2 млн. души са останали без ток, в това число към половината от популацията на Бретан.

70-годишен мъж почина във френския град Хавър, откакто падна от балкона си при случай, обвързван с рекордно мощните ветрове на бурята. В Испания жена почина, откакто върху нея пада дърво в центъра на Мадрид, а трима души са ранени.

Жертви има и в Белгия. Техните трагични случаи са свързани с падащи клони на дървета. Едната от жертвите е била на 5 години, а другата е 64-годишна туристка от Германия.

Бурята " Киаран ", която последва бурята " Бабет " отпреди две седмици, беше провокирана от мощно струйно течение, което нахлу от Атлантическия океан, като отприщи проливни дъждове и рекордни ветрове, които към този момент провокираха тежки наводнения в Северна Ирландия и елементи от Англия.

Влаковете и фериботите, в това число тези на Eurostar - които свързват Нидерландия, Белгия, Франция, Германия и Англия, се анулират или се движат с голямо забавяне. Нидерландската национална самолетна компания KLM анулира всички полети, излитащи и кацащи в Нидерландия.

Последиците от бурята бяха усетени чак в Южна Испания и Португалия, където в няколко района беше разгласен код алено за рисково време. Паднали дървета провокираха спирания на електрозахранването, превозът също беше нарушен. Испанските управляващи предизвестиха за талази с височина до девет метра по северното атлантическо крайбрежие, а испанският летищен оператор заяви, че са анулирани 42 полета.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР