Най-малко пет крилати ракети удариха Киев в четвъртък вечерта, заяви

...
Най-малко пет крилати ракети удариха Киев в четвъртък вечерта, заяви
Коментари Харесай

5 крилати ракети удариха Киев по време на посещението на шефа на ООН: Зеленский

Най-малко пет крилати ракети удариха Киев в четвъртък вечерта, съобщи президентът Владимир Зеленский, обвинявайки Москва, че е нанесла удара, с цел да " унижи " Организацията на обединените народи по време на визитата на генералния секретар Антонио Гутериш в украинската столица.

" Това приказва доста за същинското отношение на Русия към международните институции, за напъните на съветското управление да унижи Организация на обединените нации и всичко, което организацията съставлява ", сподели Зеленский в обръщението си в четвъртък вечер.

 

 

Първоначално украинските служби за незабавна помощ оповестиха, че е бил обиден неизяснен " обект " в квартал Шевченко в града, а в близката жилищна постройка са нанесени вреди на долните етажи. Нямаше данни за жертви, само че по-късно украинските управляващи оповестиха, че минимум 10 души са потърпевши в разваления 25-етажен небостъргач, а медиите споделиха фотоси на пожарникари, работещи на мястото на случая.

Според някои известия неназованият обект може да е бил заводът за създаване и произвеждане на ракети " Артем ", като " Гардиън " твърди, че заводът е бил евакуиран и е стоял празен от февруари.

 

 

 

Официалните лица в Москва към момента не са коментирали въпроса, защото хипотетичният удар е бил нанесен към 20:00 ч., след вечерния брифинг на съветския боен представител генерал-майор Игор Конашенков. 

По-рано в четвъртък генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш се срещна със Зеленски и обиколи Киев и предградията му, като украински чиновници му демонстрираха местата, където се твърди, че Русия е направила " военни закононарушения ". След като чу известията за нова " офанзива против Киев ", ръководителят на Организация на обединените нации съобщи, че " това ме шокира, не тъй като съм тук, а тъй като Киев е заветен град както за украинците, по този начин и за руснаците ", съгласно Ройтерс.

 

 

Във вторник Гутериш посети Москва за диалози с съветския президент Владимир Путин по отношение на украинската рецесия. Двамата разискаха обстановката на място, като Путин изясни на ръководителя на Организация на обединените нации аргументите, заради които Москва стартира военната си атака в Украйна.

 

  © AP / Emilio Morenatti

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР