Най-малко пет човека са загинали, а шест са в неизвестност

...
Най-малко пет човека са загинали, а шест са в неизвестност
Коментари Харесай

Най-малко пет човека са загинали, а шест са в неизвестност при наводненията в Турция

Най-малко пет индивида са починали, а шест са в неопределеност при наводненията в южните турски райони Адъяман и Шанлъурфа, които предишния месец бяха наранени от разрушителните трусове, оповестиха турските медии, съобщи Българска телеграфна агенция.

Обилните дъждове са засегнали най-сериозно град Тут. Там пороите са отнесли резервоар, в който е било настанено семейство, останало без дом след земетресенията. Един човек е умрял, а четирима са в неопределеност.

Координаторът на гражданската отбрана в Адъяман и областен шеф на Токат Нуман Хатипоглу сподели, че службите на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД), жандармерията, полицията и избавителните екипи от разнообразни окръзи са разпределени на терен, съобщи Анадолската организация.

" Един наш жител е умрял, а четирима са в неопределеност. Нашите екипи не престават да търсят. Опитваме се да стигнем и до останалите жители. Надяваме се, че допустимо най-скоро ще стигнем до нашите жители. Това е огромна злополука ", акцентира Хатипоглу.

В центъра на Адъяман река Егричай е излязла от коритото си, което е провокирало усложнения в напредването.

Спасителните екипи местят палатките, които са застрашени от наводненията и в които са настанени фамилиите, останали без дом след разрушителните трусове.

В окръг Шанлъурфа са починали четирима души, а двама пожарникари се търсят, заяви турското издание Ен-Ти-Ви.

" От през вчерашния ден има доста изобилен дъжд. Взели сме ограничения още през вчерашния ден. Училищата и институциите са евакуирани. Въпреки това дъждът аргументи съществени проблеми. Много от къщите ни са под водата, екипите ни са на място ", сподели окръжният шеф на Шанлъурфа Салих Айхан.

Южна Турция беше разлюляна от две трусове предишния месец, които бяха усетени в по-голямата част от Южна Турция и при които починаха повече от 48 000 души.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР