Най-малко един човек е починал от COVID-19 в Северна Корея,

...
Най-малко един човек е починал от COVID-19 в Северна Корея,
Коментари Харесай

Северна Корея съобщи за първи починал от COVID-19, Ким се появи с маска

Най-малко един човек е умрял от COVID-19 в Северна Корея, а към 187 000 са сложени под карантина след проявени признаци, оповестява Ройтерс, цитирайки Корейската централна телеграфна организация (КЦТА).

В страната има шестима умряли с грипоподобни признаци, като за един от тях е потвърдено, че е бил инфектиран с Омикрон разновидността на ковид.

Според КЦТА от края на април в Северна Корея се популяризира избухливо болест с тресчица, чийто генезис не може да бъде открит.



Страната едвам през вчерашния ден разгласи първите си случаи на COVID-19. Към март Северна Корея не беше уведомила за нито един случай на COVID-19, съгласно Световната здравна организация (СЗО), като също по този начин няма публични данни за имунизирани против заболяването севернокорейци.

Според информацията на държавната медия поданици на Пхенян са се заразили с разновидността Омикрон, като не се дават детайлности за броя на случаите или възможните източници на болест. Пробите на инфектираните хора са взети на 8 май.

Севернокорейският водач Ким Чен Ун е разпоредил "строг локдаун " в градовете и окръзите, с цел да се предотврати разпространяването на ковид, като също по този начин е оповестил, че ще бъдат мобилизирани медицинските ресурси за изключителни обстановки.

За първи път от началото на пандемията от новия ковид севернокорейските медии разгласиха фрагменти, на които държавният началник носи светлосиня здравна маска. Той употребява защитното средство на съвещание на Политбюроо на Централния комитет на ръководещата Корейска трудова партия.

Всички участници в срещата са с маски, като водачът смъква своята по време на речта си. Кадри от началото на съвещанието са показани от националната телевизия.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР