Най-малко двама надзиратели бяха застреляни, а други трима бяха тежко

...
Най-малко двама надзиратели бяха застреляни, а други трима бяха тежко
Коментари Харесай

Убити и ранени надзиратели при стрелба от засада по затворнически бус във Франция

Най-малко двама надзиратели бяха убити, а други трима бяха тежко ранени, откакто въоръжени мъже нападнаха затворнически микробус, с цел да освободят пандизчия във Франция, оповестява " Ройтерс ".

Организираната офанзива е осъществена на фона на възходящото принуждение, обвързвано с опиати, в цяла Европа. Тя се е случила към 9.00 часа локално време през днешния ден в пункт за заплащане на такси в Инкарвил в Северна Франция. Неназованият пандизчия и нападателите са избягали.

Министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен уточни, че е почнало огромно търсене.

" Използват се всички средства за откриването на тези нарушители. По мои инструкции бяха мобилизирани няколкостотин служители на реда и жандармеристи ", написа той в обществената мрежа X.
 Франция арестува 190 души за наркотрафик
Франция арестува 190 души за наркотрафик

Иззети са към 25 кг канабис и над един кг кокаин

Кадри в обществените мрежи демонстрират минимум двама мъже с балаклави и пушки, които обикалят към пламнал автомобил. Джипът евентуално се е блъснал в предната част на затворническия микробус.

Престъпленията с опиати набъбнаха в Европа, която през последните години беше залята от кокаин. Марсилия е епицентърът на гангстерското принуждение във Франция и там се води с изключително жестока война сред трафикантските кланове.

По данни на локалните медии избягалият пандизчия е 30-годишният Мохамед А.

Източник от френската полиция посочи, че той е обвинен за поръчка на ликвидиране в Марсилия и е имал връзки с авторитетната тайфа " Черните " в града.
 Заловиха рискови италиански мафиоти във Франция и Испания
Заловиха рискови италиански мафиоти във Франция и Испания

Те са избягали от пандиза и от домакински арест в Италия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР