Най-малко двама души са ранени Палестински бойци изстреляха десетки ракети

...
Най-малко двама души са ранени Палестински бойци изстреляха десетки ракети
Коментари Харесай

Палестина изстреля от ивицата Газа десетки ракети към Израел

Най-малко двама души са ранени

Палестински бойци изстреляха десетки ракети от линията Газа към Израел тази заран, които задействаха сирените за въздушна паника в цялата страна, засилвайки изгледите за нова вълна от тежки сражения, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на изказвания на израелските избавителни служби.

Според службите за незабавна помощ звукът на изстрелваните ракети се е чувал от линията Газа, а воят на сирените за въздушна паника е достигнал чак до Тел Авив, ситуиран на към 70 км на север. Ранният утринен обстрел е траял повече от 30 минути.

По данни на израелските избавителни служби 70-годишна жена е била тежко ранена, когато ракета блъснала постройка в южната част на Израел. На друго място 20-годишен мъж е бил ранен от ракетен шрапнел.

Израел не е дал отговор още на нападението. Но израелските военни нормално нанасят въздушни удари в отговор на всеки палестински ракетен обстрел, което покачва вероятността от разгръщане на сраженията.

Тел Авив нормално държи палестинската формация " Хамас " виновна за офанзиви, идващи от крайбрежния анклав. Изстрелването на ракетите идва след седмици на нараснало напрежение по нестабилната граница на Израел с линията Газа и тежки сражения на окупирания Западен бряг.

Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР