Най-малко десет полицаи и двама запалянковци са били ранени при

...
Най-малко десет полицаи и двама запалянковци са били ранени при
Коментари Харесай

Сериозни сблъсъци в Тирана преди финала на Лигата на конференциите

Най-малко 10 служители на реда и двама ентусиасти са били ранени при конфликти сред нидерландски и италиански почитатели във вторник в Тирана - броени часове преди финала на Лигата на конференциите в албанската столица сред Фейенорд и Рома, заяви Асошиейтед прес, като се базира на албанската полиция.

Две обособени групи почитатели на двата тима са влезнали в конфликти с полицията, до момента в който се опитвали да се насочат едни против други.

Нидерландските почитатели хвърляли пластмасови и стъклени бутилки и други предмети против служителите на реда. Италианците пък употребявали твърди предмети и бухалки против органите на реда.

Полицията заяви, че за присъединяване в насилието са арестувани 48 италианци и 12 холандци.

Албанските управляващи са взели изключителни превантивни ограничения, като ентусиастите на Фейенорд и Рома са разграничени в разнообразни зони на разстояние от един километър между тях. В Тирана се чакат до 100 хиляди почитатели, макар че на двата тима са дадени едвам по 4 хиляди билета за мача. Капацитетът на националния стадион в албанската столица е 20 хиляди души.

Албания желае да трансформира първото си домакинство на европейски клубен край в празничен ден. Центърът на Тирана през днешния ден ще бъде свободен от коли, а денят е разгласен за почивен.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР