Най-малко четирима души загинаха, а девет бяха ранени след силни

...
Най-малко четирима души загинаха, а девет бяха ранени след силни
Коментари Харесай

Силни бури в Турция взеха 4 жертви, има и 9 ранени

Най-малко четирима души починаха, а девет бяха ранени след мощни стихии в Турция късно в понеделник, заяви в. „ Сабах “.

Две дами починаха в истанбулските квартали Есенюрт и Султангази, до момента в който строителен служащ почина при сриване на стена в северната провинция Зонгулдак. Моретата настъпиха към крайбрежията и покриви бяха отнесени от бурния вятър в провинции като Измир, Коджаели и Бурса.
Извънредно състояние в канадска провинция поради мощни стихии, има жертви
Силни стихии с интензивни дъждове предизвикаха голям брой свлачища в Британска Колумбия. Наводнени са пътища, а железопътният достъп до запад...

Турската метеорологична организация издаде предизвестие за стихия с оранжев код за 17 провинции, второто по величина от четирите равнища на заплаха, и жълто предизвестие, третото най-високо равнище на заплаха, за 35 провинции.

Според турската държавна метеорологична работа (TSMS) са вероятни повече проливни дъждове и гръмотевични стихии в регионите на Мраморно море, Егейско море, Западното Средиземноморие и Западното Черно море, както и в северозападната част на Централен Анадол.

В утринните часове в Истанбул се наблюдаваше кален дъжд поради бурята. Много водачи се стичаха на автомивки, с цел да почистят покрити с тиня коли.

Според TSMS скоростта напразно е достигнала 129,95 kм/ч в квартал Бейликдюзю в Истанбул.
В Гърция стопират да работят за през днешния ден поради неприятно време и стихии
Служителите на гръцкия частен бранш се предизвикват да работят от вкъщи си през днешния ден, 15 октомври, до момента в който общественият бранш ще остане затворен...

Часовникова кула беше съборена от мощния вятър в квартал Чаталджа. Също по този начин два камиона и един пикап се прекатурнаха в Чаталджа. Няма данни за потърпевши.

Морето заля бреговата линия в Измир заради усилването на бурята. Пътищата се трансфораха в езера и едната страна на двулентовия път беше наводнена. Бяха наводнени и някои домове и бизнеси.

Силната стихия затрудни живота и на жителите в Каршияка. Трамваите бяха анулирани заради наводнение на трамвайната линия от морска вода. Междувременно всички морски пътувания в Измир бяха краткотрайно прекъснати заради неподходящи метеорологични условия. Градските екипи работят по премахване на водата.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР