Най-малко 78 палестинци бяха убити при нощните израелски удари. Това

...
Най-малко 78 палестинци бяха убити при нощните израелски удари. Това
Коментари Харесай

Една от най-смъртоносните нощи в ивицата Газа

Най-малко 78 палестинци бяха убити при нощните израелски удари. Това е една от най-смъртоносните нощи в обсадения анклав по време на продължаващата към този момент няколко месеца война на Израел, предадоха международните организации.

Ударите започнаха преди среднощ и продължиха и по Коледа тази заран. Жители и палестински медии оповестиха, че Израел е засилил въздушния и наземния обстрел против Ал-Бурейдж в централната част на Газа.

Най-малко 70 души са починали при израелски въздушен удар, ориентиран против Магази в централната част на Газа, заяви представителят на здравното министерство Ашраф Ал-Кидра, като добави, че доста от тях са дами и деца.

Израелската войска съобщи, че преглежда отчета за случая в Магази и се ангажира да сведе до най-малко вредите за цивилното население.

Палестинският Червен полумесец разгласява фрагменти на ранени поданици, които са превозени до лечебни заведения и посочи, че израелски военни самолети бомбардират съществени пътища, възпрепятствайки прекосяването на коли за спешна помощ и коли на незабавна помощ. Медици оповестиха, че при израелски въздушен удар в Хан Юнис в южната част на Газа са починали осем палестинци.

Папа Франциск изрази страдание, че посланието на Исус за мир е заглушено от " безсмислената логичност на войната " в самата земя, където той е роден.

" Тази вечер сърцата ни са във Витлеем, където Князът на мира още веднъж е отритнат от безсмислената логичност на войната, от конфликта на оръжия, който и през днешния ден не му разрешава да откри място в света ", сподели папата в базиликата " Свети Петър " в Рим.

Палестинските християни организираха коледно бдение на свещи във Витлеем с химни и молебствия за мир в Газа, вместо нормалните празненства.

Нямаше огромна елха, нормалният централен детайл на коледните тържества във Витлеем. Фигурките на Рождество Христово в църквите бяха сложени измежду парчета и бодлива тел в символ на взаимност с народа на Газа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР