Най-малко 70 души са загинали и над 100 са ранени,

...
Най-малко 70 души са загинали и над 100 са ранени,
Коментари Харесай

Най-малко 70 са загиналите заради бурите в Индия

Най-малко 70 души са починали и над 100 са ранени, откакто нова вълна от пясъчни и гръмотевични стихии опустоши Индия, съобщи AFP, представена от БГНЕС.
Вятър с над 100 километра в час е вилнял в елементи от Северна, Източна и Южна Индия, изкоренявайки дървета, електрически стълбове и повреждайки къщи, оповестиха от Държавната организация за ръководство на бедствия.
40 души бяха убити от градушка и гръмотевични стихии в индийския щат Утар Прадеш. Други 80 души бяха ранени от ветрове, които сринаха 40 къщи в най-населения щат на Индия. Още 14 души бяха убити от гръмотевични стихии в Западен Бенгал и 12 от светкавици в Андра Прадеш.
Южните щати също бяха наранени от повече от 40 000 светкавици на 1 май, убивайки 14 души за няколко часа.
В последните стихии починаха и двама души в Бихар и в столицата Ню Делхи, където ветровете доближиха повече от 100 километра в час, оповестиха управляващите. Международното летище " Индира Ганди " затвори за повече от два часа заради вятъра, в резултат на което имаше 70 отклонени полета. Метеоролозите предизвестиха за яростни стихии в северните и източните елементи през идващите два дни.
Подобни стихии удрят района всяка година, само че през актуалната, наподобява, че са най-смъртоносни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР