Най-малко 57 ученици са били натровени с неустановена субстанция в

...
Най-малко 57 ученици са били натровени с неустановена субстанция в
Коментари Харесай

Десетки деца са били натровени в училище в Мексико

Най-малко 57 възпитаници са били натровени с неустановена субстанция в приблизително учебно заведение в щата Чиапас в южната част на Мексико, съобщи Ройтерс, базирайки се на локалните управляващи.

По информация в медиите това е третото всеобщото натравяне в учебно заведение в Чиапас през последните две седмици и то е провокирало нерешителност и яд измежду учениците и родителите им.

Мексиканският институт за обществено обезпечаване заяви, че 57 възпитаници в юношеска възраст от учебно заведение в щата Чиапас са били настанени в локална болница със признаци на отравяне. Един от учениците е в " внимателно " положение и е бил изместен в болница в столицата на щата, а положението на останалите е устойчиво, добави институтът.

Властите отхвърлиха да спекулират какво е предизвикало отравянето, само че локални новинарски организации споделиха, че някои от родителите считат, че учениците са влезнали в контакт със нечиста вода или храна. След като в локалните медии и в обществените мрежи се появи информация, че някои възпитаници са дали положителен резултат на тест за съществуването на кокаин в кръвта, прокуратурата съобщи, че е провела 15 токсикологични проучвания, като всичките са посочили негативен резултат за наличие на неразрешени вещества.
Щатската прокуратура сподели, че ще продължи да тества възпитаници, само че не отговори на въпроси за предходните случаи на натравяне в Чиапас.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР