Най-малко 45 души загинаха, след като пътнически автобус с македонска

...
Най-малко 45 души загинаха, след като пътнически автобус с македонска
Коментари Харесай

Автобус се запали на АМ „Струма“, най-малко 45 души загинаха

Най-малко 45 души починаха, откакто пътнически рейс с македонска регистрация се възпламени на автомагистрала " Струма ", заяви Нова телевизия, представена от БНР. Седем души са ранени и признати в болница.

Автобусът е пътувал от Турция към Северна Македония. Инцидентът е станал малко след 2 часа сутринта. От Българска телеграфна агенция оповестиха, че рейсът е изгорен изцяло. На място към момента има две пожарни коли и специфична лаборатория на проверяващите, видя кореспондент на Българска телеграфна агенция.

В рейса е имало 52 души, от които двама водачи със северномакедонско поданство и 50 пасажери с албанско.

От Агенция " Пътна инфраструктура " оповестиха, че придвижването по автомагистралата в сектора от пътен възел " Даскалово " до пътен възел " Долна Диканя " е лимитирано в двете направления.

Автобусът е самокатастрофирал, вероятни са две хипотези – пожар, в резултат на който поражда ПТП или пътно-транспортно произшествие, в резултат на което поражда пожар, разясни за БНР шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ основен комисар Николай Николов.

„ Автобусът е комплицирана машина. Като че ли има информация, че спомагателни резервоари е имало или туби с нафта. Най-вероятно е някаква техническа нередовност, в случай че е зародило преди ПТП. Ако е от ПТП, е напълно обикновено поради неналичието на част от мантинелите, да е получено искрообразуване, в резултат на което се е запалил рейсът “, уточни още Николай Николов. 

Пред Нова телевизия македонският министър председател Зоран Заев дефинира случилото се като огромна покруса и удостовери, че измежду починалите има и деца.

Заев сподели, че е бил осведомен за злополуката от служебния министър председател Стефан Янев и президента Радев. Македонският министър председател добави, че се приготвя да замине за България и да посети ранените, които са настанени в болница. Заедно с него ще дойдат в България министърът на външните работи на РСМ Буяр Османи и министърът на опазването на здравето Венко Филипче.

" Нека да оставим проверяващите да си свършат работата и тогава да разясняваме. Към този миг единственото, което можем да кажем, че има една голяма покруса. Използвам опцията да изкажа моите съчувствия, моите съболезнования към околните на починалите. Надявам се да извлечем верните поучения, с цел да не позволяваме в бъдеще такива произшествия ", сподели министър председателят Стефан Янев, който дойде на мястото на злополуката.

" Картината е ужасяваща. Не всеки може да издържи на тази картина. В елементи нещастието ще се обяснява в хода на следствието. Не е за гледане там. Такова нещо аз не съм виждал до момента. Хората са скупчени, хората са на въглен вътре и по тази причина не можем да кажем нито какъв брой са хората, нито кои са. Трябва да се разпознават, което е доста мъчно ", сподели от своя страна вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР