Най-малко 39 души загинаха, а девет са в неизвестност след

...
Най-малко 39 души загинаха, а девет са в неизвестност след
Коментари Харесай

Нараства броят на жертвите на циклона, връхлетял Югоизточна Бразилия

Най-малко 39 души починаха, а девет са в неопределеност след миналия през най-южния щат на Бразилия Рио Гранди до Сул циклон. Бедствието наводни домове, а реки преляха, оповестиха управляващите, представени от Ройтерс.

Всички хора, които сега се водят в неопределеност, са от дребното градче Мукум, едно от най-тежко потърпевшите от наводненията селища, където беше обявено за 14 починали. В прилежащите градове Рока Салес и Крузейро до Сул също има жертви.

Губернаторът Едуардо Лейте разгласи бедствено състояние и анулира парадите в щата по случай отбелязването на днешния Ден на независимостта на Бразилия.

По данни на управляващите от мощните дъждове, донесени от циклона, са потърпевши 80 града в щата, а над 2300 души са останали без покрив. На повече от 3900 души се е наложило да изоставен домовете си.

Освен 39-те жертви в Рио Гранди до Сул има и една в прилежащия щат Санта Катарина, където в град Жупия човек изгубил живота си, откакто върху автомобила му паднало дърво.

Президентът Луиз Инасио Лула да Силва, на който следва да отпътува за срещата на върха на Г-20 в Индия, разгласи, че федералното държавно управление ще окаже цялостна поддръжка на потърпевшия район и подреди на вицепрезидента Жералдо Алкмин да бъде " в подготвеност " да замине за потърпевшите региони, в случай че се наложи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР