Най-малко 300 души са били убити през последното денонощие в

...
Най-малко 300 души са били убити през последното денонощие в
Коментари Харесай

Над 300 са загиналите във въоръжени сблъсъци в Етиопия

Най-малко 300 души са били убити през последното денонощие в региона на град Гарба-Исса в североизточната част на Етиопия в региона Сити (Шиниле), щата Сомали при конфликти на специфичните елементи с локалните поданици.

Според оповестена в новинарския портал „ Somali Guardian ” информация, в региона на Сити към този момент второ денонощие не утихват митингите на локалното население, съпроводени с блокиране на пътища и ж.п. линии.
 Организация на обединените нации: Над 30 000 деца са пред риск от гладна гибел в Етиопия Организация на обединените нации: Над 30 000 деца са пред риск от гладна гибел в Етиопия
Десетки хиляди деца с недохранване рискуват да умрат в труднодостъпните региони на разтърсения от спорове район Тигрей в Етиопия, зас...

Според организация Ройтерс, държавното управление на щата Сомали е обвинило управляващите на прилежащия щат Афар в всеобщи убийства на мирни поданици в региона на Сити. Въоръжени опълченци от Афар са устроили кръвопролитие в региона на Гарба-Исса, твърди представител на държавното управление на щата Сомали Али Бедел. Афарските опълченци са влезнали в града преди три дни и сега там се водят яростни боеве сред силите на двата щата Сомали и Афар.

Местността Сити се намира на границата сред двата щата. През последните две десетилетия в тази част на Етиопия постоянно избухват конфликти сред общините, които си оспорват правата върху земята, пасищата и достъпа до водни запаси.

Положението в региона на Сити ескалира, защото в него влязоха специфичните сили на щата Афар, с цел да забавят напредването на бунтовническите елементи на Народния фронт за избавление на Тигрей (НФОТ) към значимия транспортен кулоар Адис Абеба- Джибути.

Източник: ТАСС

Още от АФРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР