Най-малко 19 души са били убити при ожесточени сражения между

...
Най-малко 19 души са били убити при ожесточени сражения между
Коментари Харесай

Поне 19 убити в Сирия въпреки резолюцията на ООН за примирие

Най-малко 19 души са били убити при яростни сражения сред сирийските държавни сили и бунтовници в Източна Гута, заяви Сирийският център за наблюдаване на правата на индивида, представен от Българска телеграфна агенция и " Франс прес ".

Агенцията отбелязва, че боевете се водят макар признатата през вчерашния ден от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации резолюция за неотложно преустановяване на огъня в Сирия за 30 дни.

Рами Абдел Рахман, шефът на неправителствената мониторингова организация, която разполага с необятна мрежа от информатори в Сирия, заяви за яростни боеве на фронтова линия в южната част на Източна Гута, последния размирен бастион в покрайнините на столицата Дамаск. В тях били убити 13 проправителствени бойци и шестима от ислямистката бунтовническа формация Джаиш ал Ислам ( " Армия на исляма " ).

Представител на тази секта сподели, че държавните сили пробват в региона взлом, против който бунтовниците се съпротивляват.

Миналата неделя режимът в Дамаск стартира акция на масирани въздушни удари по Източна Гута като подготовка за сухопътна интервенция за завладяване на бунтовническия анклав с повърхност от стотина квадратни километра. Над 500 цивилни бяха убити за седем дни бомбардировки, отбелязва " Франс прес ".

" Интензивността на въздушните удари понижа, само че боевете на терен се усилиха ", заключи Абдел Рахман.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР