Най-малко 18 палестинци бяха убити днес от израелски огън при

...
Най-малко 18 палестинци бяха убити днес от израелски огън при
Коментари Харесай

Близо 20 жертви при нови сблъсъци в Газа

Най-малко 18 палестинци бяха убити през днешния ден от израелски огън при митинги по границата с Газа, които избухнаха в деня на откриването на новото американско посолство в Ерусалим. Палестинското сдружение на Червения полумесец сподели, че 227 палестинци са ранени от израелски огън.
Решението на Съединени американски щати да реалокира посолството си от Тел Авив в Ерусалим докара до мощното неодобрение на палестинците, които виждат в този ход дипломатическа поддръжка Израел да ръководи целия град, източната част на който палестинците считат за своя.
Същевременно израелската войска разгласи, че се готви за опито за всеобщо навлизане през граниицата и е подготвена за тях, като към този момент е построила няколко равнища на сигурност по нея, съобщи Асошиейтед прес.
Израелските войски са получили обилни подкрепления по границата, а в израелските обитаеми места и сред тях са ситуирани спомагателни сили, с цел да бъде предпазено гражданското население при положение на навлизане.
Израелската войска разгласи региона до граничната ограда с Газа за закрита военна зона, показва ТАСС.
Военните обявиха, че по обед „ към 10 000 извършители на реда са се били събрали на няколко места по цялата линия Газа”. По думите им „ хиляди други се намират в региона на палатковите лагери на към половин километър от оградата за сигурност”.
„ Армейските подразделения употребяват средства за надзор на тълпите и откриват огън в сходство с откритите правила за бойни действия”, оповестиха още от израелската армията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР