Най-малко 15 минути за преглед при лекар, предлагат от Националната

...
Най-малко 15 минути за преглед при лекар, предлагат от Националната
Коментари Харесай

Поне 15 мин. преглед: Ще има ли големи опашки от чакащи пред лекарските кабинети

Най-малко 15 минути за обзор при доктор, оферират от Националната здравноосигурителна каса. Според лекарите обаче това ще затрудни работата им, а достъпът на пациентите ще се ограничи. Предложението към момента е единствено на равнище договаряния.



Говорим за план, договарянията се водят от БЛС и НЗОК. За нас това значи лимитирана численост пациенти, които можем да прегледаме в границите на работното ни време. Формиране на листа на чакащите. Това значи утежняване на здравното обслужване на популацията, счита общопрактикуващият доктор Мирослав Спасов. Той е безапелационен, че с въвеждането на електронното опазване на здравето концепцията е била да се работи в действително време и всеки общопрактикуващ доктор да реши самичък какво време ще е нужно за всеки пациент.

Спасов даде образец и с това, че в случай че майка отиде с детето си, което е с хрема, този обзор може да е 1 до 5 минути. Работното ми време е 8 часа, в случай че проверявам по четири индивида на час. Така за 8 часа проверявам 32-ма души, а на 33-тия му споделям, че в случай че желае да се прегледа Касата към този момент не заплаща, сподели той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР