Най-малко 14 тела са открити по време на издирвателно-спасителната операция

...
Най-малко 14 тела са открити по време на издирвателно-спасителната операция
Коментари Харесай

Най-малко 14 загинали в самолетна катастрофа в Непал

Най-малко 14 тела са открити по време на издирвателно-спасителната интервенция на мястото на злополуката на самолета на непалската самолетна компания Tara Air в северозападната част на Хималаите. Това заяви вестник „ The Kathmandu Post “, цитирайки представителя на самолетната компания Сударшан Бартаулу.

Според него самолетът се е разрушил в планина и се е разпаднал на части в радиус от 100 метра. " Издирването на телата на починалите продължава ", сподели Бартаула.

Останките от самолета са открити в северозападния регион Мустанг в Непал.

Канадският аероплан Twin Otter е изхвърчал в неделя сутринта от летище Покхара в Джомсом, само че минути по-късно връзката е изгубена. На борда е имало 22 души. Сред тях са 13 непалци, четирима индийци и двама немски жители.

Джомсом е известна дестинация за трекинг в Хималаите, на към 20 минути със аероплан от Покхара, който се намира на 200 км западно от столицата Катманду.

Tara Air е дъщерно сдружение на Yeti Airlines - частен вътрешен транспортьор, който обслужва доста отдалечени дестинации в Непал.

Въздушната промишленост на Непал процъфтява през последните години, като транспортира артикули и хора сред труднодостъпни региони, както и задгранични туристи и алпинисти. Но тя от дълго време страда от неприятната си популярност поради неналичието на сигурност заради незадоволително образование на водачите.

Хималайската страна има и някои от най-отдалечените и сложни писти в света, обградени от заснежени върхове с подходи, които съставляват предизвикателство даже за опитни водачи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР