Най-малко 14 ракети са ударили иракска военновъздушна база, която е

...
Най-малко 14 ракети са ударили иракска военновъздушна база, която е
Коментари Харесай

Нова ракетна атака срещу база на САЩ в Ирак, двама ранени

Най-малко 14 ракети са блъснали иракска военновъздушна база, която е хазаин на американски и други интернационалните сили, леко ранявайки двама души, оповестиха от американската коалиция, до момента в който предвожданите от кюрдите сили в Сирия обявиха, че са предотвратили офанзива с безпилотен аероплан в регион, където американски сили също оперират, осведоми " Ройтерс ".

Засега никой не е поел отговорност за офанзивите, част от неотдавнашна вълна, таргетираща американски войски или региони, в които те работят в Ирак и Сирия, и двете страни, в които подкрепяни от Иран милиции имат въздействие.

Групи иракски милиции, привързани към Иран, дадоха обещание да отвърнат, откакто предишния месец американските удари по иракско-сирийската граница убиха четирима от членовете им.

Двама души са леко ранени при ракетната офанзива на авиобазата Айн ал-Асад в Западен Ирак, сподели полковник от американската войска Уейн Марото, представител на обединението. Първоначално той дефинира броя на пострадванията на три. Ракетите кацнаха на основата и периметъра й, той туитна.

В Сирия подкрепяните от Съединени американски щати Сирийски демократични сили обявиха, че не са нанесени вреди от нападението с безпилотен аероплан на петролното поле Ал Омар в източна Сирия, регион, граничещ с Ирак, където американските сили са подложени на ракетен обстрел, само че са избегнали пострадвания на 28 юни.

Нямаше неотложен коментар от американската войска за нападението в Сирия.

Съединените щати обявиха пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации предходната седмица, че са насочили подкрепяните от Иран милиции в Сирия и Ирак с въздушни удари, с цел да възпират бойците и Техеран от осъществяване или поддръжка на по-нататъшни офанзиви против американския личен състав или уреди.

Иран отхвърли американските обвинявания, че поддържа офанзивите против американските сили в Ирак и Сирия, като в същото време осъди въздушните удари на Съединени американски щати против подкрепяните от Иран бойци.

Представители на иракската войска обявиха, че скоростта на последните офанзиви против американски бази с ракети и натоварени с детонации безпилотни летателни апарати е невиждана.

Иракски военни източници оповестиха, че ракета-носител, закрепена на гърба на камион, е била употребена при нападението в сряда против авиобазата Айн ал-Асад и е била открита на запалените наоколо аграрни земи.

Във вторник безпилотен аероплан нападна летище Ербил в северен Ирак, насочвайки американска база на територията на летището, оповестиха кюрдските източници от сигурността.

Три ракети също кацнаха върху Айн ал-Асад в понеделник, без да предизвикват жертви.

Съединени американски щати организират непреки договаряния с Иран, ориентирани към привеждане на двете народи в сходство с нуклеарното съглашение за Иран от 2015 година, което беше изоставено от някогашния президент Доналд Тръмп. Няма избрана дата за идващия кръг от договарянията, който се прекъсва на 20 юни.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР