Най-малко 139 души са загинали при земетресението, което снощи разтърси

...
Най-малко 139 души са загинали при земетресението, което снощи разтърси
Коментари Харесай

139 души са загинали при силното земетресение в Мексико

Най-малко 139 души са починали при земетресението, което нощес раздруса Мексико с магнитуд 7,1 по Рихтер. Най-засегнати са столицата Мексико и щатите Морелос и Пуебла. Епицентърът на труса е бил на 123 км югоизточно от столицата Мексико, на 51 км дълбочина. Това е второ мощно земетресение в страната за последния месец. Само преди седмици над 90 души починаха след трус от 8,1 по Рихтер.

 © Българска телеграфна агенция  139 души са починали при мощното земетресение в Мексико 139 души са починали при мощното земетресение в Мексико
Най-малко 139 души са починали при земетресението, което нощес раздруса Мексико с магнитуд 7,1 по Рихтер. Най-засегнати са столицата Мексико и щатите...

Земетресение 7,1 раздруса Мексико. Броят на жертвите, които все още са съвсем 140, евентуално ще пораства. Само в столицата срутените здания са десетки, измежду които и учебно заведение. Почти 4 милиона семейства са останали без електричество вследствие на земния трус. Летището в столицата Мексико е затворено.

Спасителни екипи търсят оживели измежду разрушенията, заяви президентът на Мексико Енрике Пеня Нието.
Енрике Пеня Нието, президент на Мексико: Изпратихме незабавна помощ в столицата Мексико и щатите Пуебла и Морелос след земетресение с магнитуд 7,1 с епицентър Морелос и Пуебла. Ние сме тук в столицата, с цел да оказваме помощ на потърпевшите. Членове на моя кабинет се причислиха към избавителните интервенции. На разположение са медицински центрове, публичните лечебни заведения са отворени. Има заповед при нужда да се включи армията и флотата в съгласуваност с локалните управляващи. Работи се по възобновяване на електричеството. Може би има вяра да открием оживели. Имаме информация за 38 рухнали здания, множеството жилищни. Други здания са отчасти наранени и хората не могат да останат там. Следете информациите и инструкциите на цивилен отбрана.
В избавителните интервенции се включиха и доста жители.
Жител на столицата Мексико: Това е нашата помощ - събираме вода, храна, медикаменти за хората от тази рухнала постройка тук.
Кметът на Мексико Мигел Анхел Мансера заяви, че 44 здания са мощно развалени или разрушени и в някои са избухнали пожари. Това е второ мощно земетресение в страната след труса с магнитуд 8,1 по-рано този месец.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР