Най-малко 13 руски войници са били убити по време на

...
Най-малко 13 руски войници са били убити по време на
Коментари Харесай

Поне 13 руски военни убити по време на бунта на „Вагнер“

Най-малко 13 съветски бойци са били убити по време на протеста на ЧВК „ Вагнер “, измежду които има и водачи, оповестиха проруски военни блогъри, съобщи ДПА.

Броят на жертвите може и да надвиши 20, показаха през днешния ден самостоятелни коментатори като цитираха свалянето на 6 хеликоптера и на разследващ аероплан от бойците на Пригожин, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Засега няма удостоверение на тези изказвания от страна на съветските управляващи, а информацията не може да бъде доказана от самостоятелен източник.

Свалените хеликоптери включват три Ми-8, употребявани за електронна война, които към този момент не доближават на фронта, заяви военният блог „ Рибар “.

Транспортен аероплан Ил-18 с команден пост на борда също се е разрушил, и целият екипаж е умрял, се споделя още в поста, оповестен в „ Рибар “.

 

Ако данните са точни, това ще значи, че загубите на Военновъздушни сили по време на протеста са по-големи от тези по време на украинската контраатака.

Пригожин през вчерашния ден даде спорна информация за конфликти на бойците му с съветските Военновъздушни сили. Той да вземем за пример в началото сподели, че е свален хеликоптер, само че по-късно анулира похода и съобщи, че се е разминало без проливане на кръв.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР