Най-малко 100 души са убити при израелските въздушни удари в

...
Най-малко 100 души са убити при израелските въздушни удари в
Коментари Харесай

Най-малко 100 убити в Газа за денонощие

Най-малко 100 души са убити при израелските въздушни удари в Ивицата Газа през последните 24 часа, сочат данни на палестинските управляващи в анклава. Военните дейности са на фона на възходящ интернационален напън към Израел за преустановяване на огъня и апели вътре в страната за обновяване на договарянията за освобождение на заложниците, отвлечени отрадикалното палестинско придвижване " Хамас " на 7 октомври.

Над 90 души са били убити от израелска бомбардировка в лагера Джабалия на север, а други 12 са починали при удари в централния град Дейр ал-Балах, както се оповестява за боеве в няколко елементи на Газа. Информацията е на следеното от " Хамас " министерство на опазването на здравето в анклава.

По-рано израелската войска заяви, че е разкрила най-големия до момента тунел на " Хамас ". Съоръжението е покрай граничния пункт Ерез и е задоволително огромно, с цел да може да се употребява от дребни транспортни средства, заяви Агенция Франс Прес. Според Израел тунелът на " Хамас " е коствал милиони долари и е бил изграждан години наред, като е разполагал с релси, електричество, дренаж и информационна мрежа.

Сигнали за разпадащия се цивилен ред в Газа и за мащабите на филантропичната рецесия.

След като за първи път от началото на войната беше отворен за филантропични доставки граничният пункт Керем Шалом сред Израел и Ивицата Газа, тълпи от хора разграбиха пакетите с помощ от камионите още в придвижване.

Хуманитарните организации предизвестиха, че предстоящото удвояване на количеството помощ, което влиза - 100 камиона дневно - - към момента е дребна част от нужното за облекчение на тежката филантропична рецесия.

Израел и " Хамас " са подготвени за ново преустановяване на огъня и освобождение на още заложници, взети от палестинската формация. Между двете страни в спора обаче има различия по какъв начин тъкмо да стане това, обявиха двама представители на египетските сили за сигурност, представени от Ройтерс.

От " Хамас " желаят да дефинират сами кои тъкмо заложници да пуснат, а израелските въоръжени сили да се изтеглят зад избрани линии. Според цитираните египетски източници Израел отхвърля да се изтегли и желае първо да види листата с хората за освобождение, преди да реши на какъв брой дълго преустановяване на огъня да се съгласи.

По-рано " Хамас " разгласи, че няма да освобождава повече заложници, в случай че няма помирение.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР