Най-малко 10 души са загинали след руски ракетен обстрел на

...
Най-малко 10 души са загинали след руски ракетен обстрел на
Коментари Харесай

Ракетен обстрел на Одеса: Най-малко 10 души са загинали

Най-малко 10 души са починали след съветски ракетен обстрел на Одеса тази нощ. Поразени са 9-етажна жилищна постройка и почивна база. Информацията е на представител на Одеската регионална администрация.

През миналите дни офанзивите против пристанищния град зачестиха. Крайно тежка остава обстановката и в Донбас - в регионите на Северодонецк и Лисичанск сраженията не престават.

Стана известно, че в коридорите на завършилата среща на върха на НАТО в Мадрид, Германия и Испания са разискали евентуалната доставка на немски танкове в Украйна.

Сред акцентите в среднощното изявление на украинския президент Володимир Зеленски беше отдръпването на съветските сили от Змийския остров.

Той благодари и на Чехия, която от през днешния ден поема председателството на Европейския съвет, за това, че е оповестила възобновяване на Украйна като един от целите на шестмесечния си мандат.

" Безспорно най-важната дума през днешния ден е Змийският остров - за него се приказва толкоз доста в деня на идването на съветския транспортен съд. Сега той си потегли - вечно, и островът още веднъж е свободен. Змийският остров е стратегическа точка и доста трансформира обстановката в Черно море. Той не подсигурява сигурност, не подсигурява, че врагът няма да се върне. Но към този момент доста лимитира дейностите на окупаторите. Стъпка по стъпка, ние ще ги изгоним от нашето море, нашата земя и нашето небе ", съобщи президентът на Украйна Володимир Зеленски.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР