Най-малкият териер от групата на работните териери е австралийският. Дребното

...
Най-малкият териер от групата на работните териери е австралийският. Дребното
Коментари Харесай

Характер и поведение на австралийски териер

Най-малкият териер от групата на работните териери е австралийският. Дребното кученце с изправени уши, рунтава четина и твърдоглав, самостоятелен, деятелен и работлив темперамент е характерен представител на групата на териерите.

Като цяло това е радостно и занимателно куче, доста пламенно и доста привързано. Тези му качества го вършат превъзходен домакински любим. Той незабавно се привързва към всеки член от фамилията, в което се отглежда, и обича да прекарва времето си към тях. С наслада взе участие в игрите на децата и върви след възрастните от стая в стая, с цел да се усеща постоянно покрай стопаните си. Това кученце е съвършен вид за семейство с деца.

Някои стопани споделят, че австралийският териер е толкоз предан на стопаните, че трансформира настроението си в естетика с тяхното. Спокойствието у стопанина прави и неговият питомец спокоен, а вълнението му прави и кучето разгорещено и игриво.

Въпреки че е дребно животно, австралийският териер е доста самоуверен и съдбоносен и даже не си дава сметка за растежа, а самоуверено се хвърля против доста по-големи от него кучета. За да не пострада, е нужно стопанинът да внимава при срещите му с други лаещи четириноги. Малкият войник осъзнава ролята си на надзирател на дома и постоянно предизвестява с деятелен лай за наличие на непознати.

Заедно с това тези представители на териерите са доста умни и уравновесени. Рядко са раздразнителни или нервни. Тяхната любезност, палавост и обвързаност ги отличава измежду други домашни любимци, само че връзката им с децата или други животни би трябвало да се държи постоянно под надзор, тъй като може да реагират ненадейно при недомислени дейности на дете, а към други кучета от време на време са твърди самонадеяни и демонстрират от време на време безсрамие.

Трябва да се знае, че демонстрират ловна пристрастеност към дребните животни. Гонят птици и гризачи, ловят пеперуди и други инсекти.

 Австралийски териер

На австралийският териер би трябвало да се даде опция да се изживява като център на събитията, да му се обезпечава работа и чувствайки се като скъпото миньонче у дома, кученцето ще бъде щастливо.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР