Най-лошото, което ни се случи, беше чалгата, наложена с бухалките

...
Най-лошото, което ни се случи, беше чалгата, наложена с бухалките
Коментари Харесай

Васко Кръпката: Румен Радев има цялата власт и трябва да носи отговорност за кашата, която забърка

Най-лошото, което ни се случи, беше чалгата, наложена с бухалките - не музиката, а за метода на мислене
В България се занимаваме с дребни проблеми, светът се е запалил, до момента в който Украйна пробва да постави края на „ империята на злото “, споделя пред Faktor.bg музикантът

Интервю на Васил Василев

- Васко, още веднъж сме с митинги, служебно държавно управление, има ли излизане от омагьосания кръг?

- Омагьосаният кръг ни преследва непрекъснато, само че аз съм отвън него. Румен Радев се оказа един от най-последователните политици в България със своите злодейства, още от началото на политическата си „ кариера “. Не считам, че чак в този момент някои хора би трябвало да откриват що за човек е и каква е неговата роля в линиите на Москва и на болшевиките. Подкрепям всички протести и митинги, които са срещу ченгетата и чалгата, само че общо взето страната е в колапс и виждам непрекъснато лов на вещици. Такова знамение не е било – непрекъснато се уволняват някакви хора, президентът сътвори цялостна каша и заради тази причина в никакъв случай няма по какъв начин да ми бъде приветлив.

- Защо за следващ път се оказваме толкоз разграничени за съвсем всички значими въпроси?

- В момента сме доста разграничени и това стартира още с коронавирус рецесията, митингите и с вдигнатия пестник на Радев. Загубиха се същинските стойности и историческите действителности. Започна да се обръща внимание на някаква компроматна война, а не на действителните причини. Цялата история се подстрекава от болшевишка Русия. Всички пречки, които имаме след рухването на Берлинската стена, а и още през 1944 година, са поради „ освободителите “ ни от Москва, които не престават и до през днешния ден да ни „ освобождават “. Именно Румен Радев е притежател на всичко това. Разделението идва и от цялата агитация, която ни пробутват ченгесарски медии. В началото на 90-те години имаше свободни издания като „ Демокрация “, „ Земеделско знаме “ и „ Свободен народ “. Изведнъж обаче, посредством бухалките, започнаха да се постановат 2-3 ченгесарски вестника. След това се появи чалгаджийско шоу, което проповядваше в най-гледаното телевизионно време посттекезесарска субкултура на „ Шат на патката главата “. Деградацията на нацията докара до отказване на свободния живот. Никога не сме били толкоз разграничени, както в този момент. Хибридната агитация е най-силна в интернет – непрекъснато четем по какъв начин някакви хора пишат за конспирации, свързани с пандемията, по-късно се стартира и компроматна война. Резултатът е, че партията на чалга гуруто влезе в Народното събрание и даже беше измежду първите политически сили за доста малко. Българският народ се лута наляво-надясно и злите сили доста добре съумяват да употребяват това нещо, отпред на което е президентът Румен Радев.

- По времето на соца, а и по-късно ни облъчваха с проучване, че сме втората нация след евреите в света по разсъдък. Ако фактически е правилно, за какво не съумяваме да използваме качествата си за градивност?

- Най-лошото, което ни се случи, беше чалгата, наложена с бухалките. Не приказваме за музиката, а за метода на мислене. Всичко да бъде с далавери и с връзки. Това не беше измислено след 10-и ноември. Помним по какъв начин всички преди влизаха в Българска комунистическа партия не поради концепциите на Маркс и Енгелс, а с цел да употребяват привилегии. Когато свободата стартира да става дневен ред, имаше взрив на свободните театри, само че бяха залети от чалгата. Те и през днешния ден съществуват. Имаме частни театри, които отхвърлиха да стават „ послушни “.

- Последните години ставаме очевидци на какви ли не обстановки. Възможно ли е Гълъб Донев или някои от министрите му да последват пътя на Кирил Петков и да забележим нови политически месии?

- Нищо не мисля за Гълъб Донев. Това са политически игри в един доста неприятен спектакъл. Разделната линия е обвързвана с НАТО и с Европейския съюз. За мен е значимо България да е в еврозоната, да е част от свободния свят и измежду европейските нации, където постоянно ѝ е било мястото. Винаги съм се чувствал европеец, даже и в тежките тийнейджърски години, когато човек нямаше право на мнение. Премиерите се сменят – „ стани да седна “, президентът си ги назначава, тъй като има цялата власт и надлежно би трябвало да носи цялата отговорност за дереджето, на което сме през последните 2 години. По никакъв метод не съм юрист на ГЕРБ и на Бойко Борисов. Най-малкото желая думите ми да се поясняват с болшевишкото мислене, че в случай че не си с нас, значи си с другите, тъй като е доста нездравословно. Това направи неприятна услуга на „ Демократична България “, да вземем за пример. Мисля, че заради тази причина им паднаха процентите на последните избори. Не знам дали беше откровено или някой съзнателно им го скрои, само че наподобява по този начин – в случай че не одобрявам Владимир Путин, значи чувам групата „ Пуси Райът “, които са му огромни съперници, а в това време не си пущам песните им.

- Велислав Минеков още веднъж оглави Министерството на културата. Имал ли си алъш-вериш с администрацията там, нужна ли е в този тип сходна конструкция?

- Не се интересувам от Министерството на културата, тъй като моят министър и избавител се споделя Джими Хендрикс. Велислав Минеков си е извършил фантазията. Може би би трябвало да си вземе и Мая Манолова. В министерството всичко е от бодил, та на глог – от Вежди Рашидов – на настоящия. Не съм обожател на така наречен „ смяна “. Тя трябваше да бъде в напълно друга посока. Има доста културни хора и типичен музиканти. Министерството по-скоро е ориентирано към тях. В рокендрола постоянно сме се оправяли сами, а с блуса си на сцената до гроб. Докато умрем, ще свирим!

- Защо, вместо да се отпускат пари за премахването на социалистически монументи, през днешния ден се спонсорира реставрацията им, какъвто е образецът с „ летящата паница “ на Бузлуджа?

- Това е огромен позор и може да се съпостави със основаването на музея на социалистическото изкуство от Вежди Рашидов. Защо не си създадем тогава музей и на „ монархо-фашисткото “ изкуство? Аз към момента имам вяра, че един ден ще дойдат свестни политици, които ще осъществят лустрация и повече няма да се дава думата на комунистическите нарушители. Режимът от дълго време е непризнат и разгласен за незаконен. За жал, постоянно сме най-назад, тъй като може би сме покрай Русия. В България се занимаваме с дребни проблеми. Светът се е запалил и Украйна гори на 500 км от нас. Вярвам обаче, че това е началото на края на „ империята на злото “. Когато се спрат паричките за хибридната война, всичко ще си пристигна на мястото. За страдание, украинците заплащат огромната цена.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР