Най-кратко Сезони може да се представи като зарзаватчийница с кухня.

...
Най-кратко Сезони може да се представи като зарзаватчийница с кухня.
Коментари Харесай

ново място: Плод и зеленчук "Сезони"

Най-кратко " Сезони " може да се показа като зарзаватчийница с кухня.

Родното й място е в отсрещната пекарна " &хляб ", където някой задал въпроса " за какво няма положително българско брашно и какъв е казусът с пшеницата ", а различен дал отговор " е, какъв брой да е мъчно да си отглеждаме сами ". И по този начин, няколко момчета се захващат с концепцията съществено. Свързват се с акад. Атанасов от Биологическия факултет на СУ " Св. Климент Охридски ", който ги води към новите и старите сортове балкански пшеници. Спират се на три и напълно скоро първият звук ще е реалност.

Следващата крачка от пшеницата към зарзаватчийницата идва от единствено себе си: откакто към този момент сполучливо отглеждат пшеница, за какво да не го вършат и с друго? Насочват се към положителни, само че изчезнали български култури: сортове домати, грах, цикория. Така се появява градината в с. Иваняне до Банкя, в която практикуват регенеративно земеделие (при него се употребяват техники, които възвръщат цялата екосистема, най-много почвата).

Продуктите в " Сезони " идват най-вече от тази градина, само че може да попаднете и на салати от Негован или шамфъстък от Солун, да речем.
Реклама
" Сезони " не се доставят от борсата и не е място с неизменност на зареждането. Тук се идва не когато нещо ни би трябвало, а на лов за нещо забавно. Аз попаднах на мизуна - японски листен зарзават с лек усет на горчица, който незабавно " подвига " усета на всяка зелена салата. Шисо също са листа, идват от фамилията на ментата, имат миризма на канела и стават за салати, супи или добавка към сурова риба. Листата от цвекло бяха с подобен тип и цвят, че първо си ги показах във ваза, а не в паница.

Останалата " продукция " бяха добре познатите репички, свеж лук, алабаш, салатен боб, рукола, кейл, моркови - всички с по-крехка текстура и с доста по-интензивен усет.

Преди да мине на ежедневен темп, кухнята в " Сезони " ще работи единствено през уикендите. Предстоят вариации на тематика сарми, трахани, сандвичи, супи. Подразбира се, че със лични артикули и с самун от " &хляб ".

Много радваща панорама в " Сезони " са подредените бутилки виновност. Дори да нямате особено отношение към виното, няма по какъв начин да не сте забелязали световното и стремглаво нахлуване на натуралните виновност. Трудно е за поверие, че към момента съставляват едвам 1 % от цялото международно винено произвеждане.
Реклама
Най-накратко, това са виновност, правени с минимална човешка интервенция. Вкусът им нормално е коренно друг от този на обичайните, по тази причина постоянно ги разказват като диви, неопитомени или виновност без фотошоп. Засега в " Сезони " ще има единствено български натурални виновност. А по какъв начин да ги съчетаете със зарзавата следва да е въпрос на най-дивите ви и неопитомени мечти.

Работно време
вторник - събота - 9 до 20 ч. неделя - 10 до 15 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР