Най-красивите и грациозни индивиди в животинското царство са от семейство

...
Най-красивите и грациозни индивиди в животинското царство са от семейство
Коментари Харесай

Грижи за котка ашера

Най-красивите и грациозни човеци в животинското царство са от семейство Котки. Не инцидентно от ден на ден хора отглеждат като домашни любимци леопарди или даже тигри. Тези, които нямат запаси да се занимават с животни от подобен клас, само че обичат екзотичните и красиви представители на дивите котки, имат шанса да се допрян до тайните на дивата природа посредством домакински любим - котка. Това е изкуствено основано животно от порода, наречена ашера.

Ашера е олицетворение на прелест и мощ, най-скъпата и едра котка, в която са съчетани гени на добре познатите ни мяукащи домашни любимци, на сервал и на африканска леопардова котка. Несъмнено гледката на такова творение е изумителна, само че по какъв начин да се грижим за него, какви условия може да има към поддръжката, храната, връзките му с членовете на фамилията и настаняването му?

Тъй като става въпрос за доста едро животно, достигащо до 14 кг тегло, с манталитет, завещан от диви животни, то се нуждае от особено място за настаняване - волиера, където на воля да играе и изразходва голямата сила, която се събира в него. Тази котка може да играе в продължение на часове със стопанина си, а след това да продължи заниманията с играчките си. Такива са нужни, с цел да може животното да демонстрира ловните и дивите си инстинкти, мощно проявени в него като катерене, скачане и дебнене.

 Котка Ашера Снимка: planetsave

В останалото време тази прелестна котка е дисциплиниран домакински питомец и се задоволява с грижите, които се поставят за домашните котки. Разликата е, че при ашера всичко е доста по-голямо и повече. Котешката тоалетна би трябвало да бъде с допустимо максимален размер, с цел да се резервира хигиената в дома. Хранителната дажба е доста повече от тази на котка от каквато и да е друга порода, само че като състав е същата.

Ашера е интелигентно животно, което елементарно се образова и е в положение да се научи да извършва разнообразни номера, в случай че сама прояви интерес към тях. Тъй като е с много спокоен и балансиран манталитет, грижите за ашера не са сложни. Тя може да бъде научена да се разхожда на открито на мотив, само че не трябва да бъде оставяна без контрол, тъй като най-вероятно ще се изгуби, в случай че избяга сама.

Поддръжката на котка от тази порода не изисква съвсем никакво изпитание, задоволително е да бъде сресана два или три пъти в седмицата с гребен. Трябва да не се не помни обаче, че произходът на животното от африкански жанр го прави непригодно да живее на студено. През зимата е нужно да му се обезпечи място до камината или радиатора, в краен случай на електрическо одеяло.

При верни грижи ашера ще радва стопаните си с другоземен сексапил и благо държание.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР