Най-късно до 1 ноември в централната част на София ще

...
Най-късно до 1 ноември в централната част на София ще
Коментари Харесай

Нови екстри: Спирките в София проговарят и на...

Най-късно до 1 ноември в централната част на София ще има нови упътвания по спирките на градския превоз. До края на годината ще бъдат сложени и в целия град. Новите табели, които демонстрират кой рейс къде стопира, към този момент ще бъдат освен на кирилица, само че и на латиница. От Центъра за градска подвижност обясниха пред Монитор, че с новите инструкции софиянци и гостите на града ще се ориентират по-лесно къде и по какъв начин се движи градският превоз.

Това е част от новата транспортна скица на столицата, която сега от ЦГМ създават. С нея ще бъде улеснено намирането на информация за улици, адреси, забележителности и публични институции. По лична самодейност геодезистът Стоян Стоянов е изработил сходна карта, а от ЦГМ са изкупили труда му. Експертите в центъра изясняват, че Стоянов е приключил 80% от работа. С новата подробна скица София ще се подреди до огромните европейски столици като Брюксел и Лондон по елементарен достъп до градския превоз, настояват от Центъра за градска подвижност.

Ремонтът на кръстовището на Орлов мост, което изнерви столичани в последните две седмици, към този момент е финализиран и през вчерашния ден напълно бе пуснато придвижването. Междувременно обаче в София се образува нова запушалка

тъй като стартира главният ремонт и уголемение на бул. „ Каблешков “. Ремонтът ще коства 3,7 млн. лева на Столичната община и ще бъде в сектора сред булевардите „ Братя Бъкстон “ и „ Цар Борис III “. Реконструкцията по столичния бул. включва ремонт на тротоарите и замяна на паважа с асфалтобетонова настилка, създаване на велотрасе, възобновяване на съществуващите зелени площи, замяна на настилката на пътеките, водещи към блоковете от източната страна на булеварда. Ще бъде построен и мост над река " Боянска ". Очаква се ремонтните действия да приключат доникъде на декември.

До края на месеца би трябвало да завърши и ремонтът на бул. „ Прага “ в отсечеката сред бул. „ Пенчо Славейков “ и Петте кьошета. Първоначално булевардът трябваше да бъде отприщен на 15 август, ремонтните действия бяха удължени поради подмяната на ВиК мрежата. Цялостната реорганизация на улицата включва нова пътна настилка и тротоари, замяна на водопровода, както и възобновяване на осветлението.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР